fbpx

ABPM – 24 órás vérnyomásmérés

  • Az ABPM (Ambulatory Blood Pressure Monitor) egy olyan eszköz, mellyel a vérnyomást a mindennap megszokott körülmények között lehet monitorozni. Egy hordozható vérnyomásmérő eszközt helyezünk fel a betegre, melyet általában 24 óráig hagyunk fent. A készülék által mért eredményt a levétel után szakorvos értékeli. A módszer segítségével a rövid ideig tartó vérnyomás kiugrások rögzítésére, illetve a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek beállítására is lehetőség van.
   ABPM – 24 órás vérnyomásmérés

   A vizsgálat előtt vérnyomásmérő mandzsettát helyeznek fel a felkarra, melyet a kisméretű, hordozható mérőeszközhöz csatlakoztatnak. Az eszközt víz nem érheti. Az eljárás teljesen fájdalommentes. 24 óra múlva az orvos szoftver segítségével értékeli  az eredményt.

   Fontos, hogy a beteg a gyógyszereit a megszokott módon szedje és a szokásos napi tevékenységeit végezze a mérés alatt. A nap közben történt eseményekről naplót kell vezetni. A páciensnek törekednie kell a kardiológus szakorvos által adott utasítások betartására, ennek hiányában a mérés hibás lehet.

   A 24 órás vérnyomás monitorozás segítségével kimutathatóak olyan kórképek, tünetek, melyeket nélküle képtelenség lenne megállapítani! (pl. alvás közbeni vérnyomás ingadozások)

   Az Aranyklinikán most bevezető áron érhető el a vizsgálat!

   Érdeklődjön elérhetőségeink egyikén!
   Az eszköz működéséhez szükséges 2 db AA ceruzaelemet rendelőnk biztosítja!

   Kapcsolódó szolgáltatások

   • EKG vizsgálat

    Az elektrokardiográfia (röviden EKG) egy non-invazív diagnosztikai eljárás, mely a szív működéséről ad hasznos információt. A szív elektromos jelenségeit vizsgálja a szívizom-összehúzódásakor keletkező elektromos feszültség regisztrálásával.

   • Kardiológiai szűrés

    Kedvezményes kardiológiai kivizsgálás az Aranyklinikán, mely számos laborvizsgálatot, EKG vizsgálatot, testzsír mérést, szív ultrahang vizsgálatot, kardiológus szakorvosi vizsgálatot tartalmaz!

   • Szívultrahang vizsgálat – Echokardiográfia (Echocardiographia)

    A mindennapi klinikai gyakorlatban az egyik leggyakrabban alkalmazott kardiovaszkuláris képalkotó eljárás a 2-dimenziós szívultrahang vizsgálat. Nagy múltra visszatekintő modalitás, mely az elmúlt mintegy 20 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül.

   Kapcsolódó szakrendelések


  Szakrendelések