fbpx

Különleges szolgáltatások

A vizsgálat megtörténte előtt javasoljuk szakorvossal történő konzultációt a személyre szabott, leginkább megfelelő vizsgálat kiválasztásának érdekében! Asszisztenseink nem adhatnak tanácsot vizsgálat kiválasztásához és eredményeket se értékelhetnek ki, erre kizárólag szakorvosnak van jogosultsága!

 • ABPM – 24 órás vérnyomásmérés

  Az ABPM (Ambulatory Blood Pressure Monitor) egy olyan eszköz, mellyel a vérnyomást a mindennap megszokott körülmények között lehet monitorozni. Egy hordozható vérnyomásmérő eszközt helyezünk fel a betegre, melyet általában 24 óráig hagyunk fent. A készülék által mért eredményt a levétel után szakorvos értékeli. A módszer segítségével a rövid ideig tartó vérnyomás kiugrások rögzítésére, illetve a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek beállítására is lehetőség van.

 • Alap női-férfi szűrés

  A prevenció egyik legfőbb eszköze a korszerű szűrővizsgálat, melyet évente egyszer érdemes igénybe venni. A nálunk dolgozó orvosok munkájukat a Szegedi Tudományegyetem különböző klinikáin végzik. Alap női-férfi szűrővizsgálati csomagjaink alkalmasak az általános egészségügyi állapot felmérésére.

 • Allergén specifikus IgE meghatározás vérből

  A vizsgálat vérből történik . A vérmintából számos allergén megvizsgálható. A hagyományos klinikai bőrteszt mellett is javasolt az elvégzése. Az Aranyklinikán inhalációs, étel és kombinált panelek állnak rendelkezésre, melyekből a betegtől felvett anamnézis után történik a kiválasztás. Mód van ismert allergiás betegeknél a keresztallergének meghatározására is, mely az életvitelben nagy segítséget jelent.

 • Alsó végtagi erek állapotfelmérése (szűrés)

  Az érelmeszesedés népbetegség, mely az alsó végtagok ereiben éppúgy megjelenhet, mint a szív vagy agyi erekben. Míg a szív illetve agyi erek szűkülete kapcsán kialakuló betegségek a szív-, és az agyi infarktus széles körben ismert, addig a folyamat alsó végtagi megjelenése kevésbé van a köztudatban.

 • Alsó végtagi visszérkezelés (szkleroterápia)

  A kozmetikailag zavaró seprűvénák, kapilláris tágulatok és bizonyos nagyobb visszerek esetében is hatékony ambuláns kezelési módszer a szkleroterápia. A kezelés során egy finom tűvel olyan anyagot fecskendezünk az érbe, amely gyulladást hoz létre az ér belhártyáján, összetapasztva azt, majd a keringésből kirekesztett ér idővel felszívódik.

 • Anyajegy szűrés cégeknek

  Anyajegyeink számos félék lehetnek. Leggyakrabban barnán vagy vörösen pigmentáltak, laposak, vagy előemelkedőbb, szemölcsös képletként jelentkezhetnek bőrünkön. Megkülönböztetünk veleszületett és az életünk folyamán folyamatosan keletkező szerzett anyajegyeket.

 • Anyajegy szűrés és anyajegylevétel

  A melanóma a bőr pigmenttermelő sejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganat. Kialakulhat már meglévő anyajegyből különösen akkor, ha az állandó károsító ingernek van kitéve (erős UV sugárzás, mechanikai ártalom), de megjelenhet anyajegymentes bőrfelületen is. Magyarországon az előfordulása növekszik. A melanómával diagnosztizáltak átlagéletkora 40-45 év.

 • Apasági vizsgálat

  Amikor egy gyermek megfogan, majd megszületik, jó esetben nemcsak az anya, hanem az apa személye is egyértelmű. Bizonyos helyzetekben viszont előfordul, hogy alkalmi kapcsolat után nem biztos az apa kiléte, vagy a férfi nem vállalja, a korábban már tényként elkönyvelt apaságát, esetleg olyan tényező merül fel, aminek kapcsán felvetődik a gyanú, hogy a gyermek biológiai apja nem azonos, az őt nevelő apával.

 • Aspirációs citológia (Pajzsmirigy biopszia)

  Az aspirációs citológia egy diagnosztikus eljárás, segítségével a felszínesen elhelyezkedő bizonytalan természetű elváltozásokról kaphatunk többletinformációt (gyulladás, jó vagy rosszindulatú daganat).

 • Bőrteszt (Prick teszt)

  Az alkar hajlító oldalára különböző inhalatív és nutritív allergéneket helyezünk fel és bizonyos várakozási idő után az eredményt leolvassuk. Meglehetősen biztonságos eredményt ad. Antiallergiás készítmények szedése mellett a vizsgálat nem végezhető el. Az Aranyklinikán 50 féle allergén meghatározására van így lehetőség.

 • BRCA1, BRCA2 szűrés vérből

  Örökletes emlő- és petefészekrák (HBOC) szindróma szűrése vérből. Mind a BRCA1 és BRCA2 tumor szupresszor gének. A daganat kialakulásához mindkét allél mutációja szükséges.

 • COVID-19 kardiológiai (sportolói) szűrőcsomag

  Lezajlott koronavírus fertőzést követően, a sporthoz való visszatérés előtt –a szakmai irányelvek alapján- javasolt szívizom állapotának felmérése. Ezen vizsgálatok segítségével minimalizálhatók az ismételt sportolás kapcsán jelentkező szív- és érrendszeri szövődmények a lezajlott COVID-19 fertőzést követően.

 • COVID-19 vírus szűrése

  A SARS-CoV-2 (COVID-19) szűrésére és/vagy kimutatására lehetőség van klinikánkon!

 • Csecsemőkori csípőszűrés

  Az csípõizületek fejlettségének szûrése, az idõben felismert és korrigált eltérések akár egész életen át tartó problémákat is megelõzhetnek, különösen azoknak a kisbabáknak az esetében, akiknek családjában elõfordult már csípõficam.

 • Csontsűrűség mérés

  A csontritkulás (osteoporosis) a lakosság öregedésével egyre nagyobb gondot okozó megbetegedés. A szív- és érrendszeri és a daganatos betegségek mellett a legjelentősebb népegészségügyi problémát jelenti.

 • D vitamin szint mérése kiegészítő laborvizsgálatokkal

  A napsugaras órák száma ősztől tavaszig a magyarországi éghajlaton lecsökken, s a szervezetünk nem jut elég természetes D vitamin forráshoz. A magyar lakosság  2/3-a ebben az időszakban D vitamin hiányos.

 • Down szűrés anyai vérből

  A Down-szindróma az újszülöttek leggyakoribb kromoszóma-rendellenessége. Ez a rendellenesség jellemzően értelmi fogyatékosságot okoz, emellett számos egyéb tünettel járhat együtt, mint például immunrendszeri zavarok, szívelégtelenség, fertőzésekre való hajlam, légzési problémák, stb.

 • Éjszakai gyermekkori ágybavizelés kivizsgálása (enuresis nocturna)

  Az éjszakai gyermekkori ágybavizelés a gyermekek jelentős részét érintő probléma, amit lányoknál öt, fiúknál hat éves kor alatt
  nem tekintünk kórosnak. Hátterében azonban szükséges az esetleges szervi okok feltárása, bizonyos esetekben kezelése.

 • EKG vizsgálat

  Az elektrokardiográfia (röviden EKG) egy non-invazív diagnosztikai eljárás, mely a szív működéséről ad hasznos információt. A szív elektromos jelenségeit vizsgálja a szívizom-összehúzódásakor keletkező elektromos feszültség regisztrálásával.

 • Endoszkópia

  Kényelmetlenség nélkül, altatásban is elérhető!
  A gyomor, bélrendszeri panaszok kivizsgálása során gyakran elengedhetetlen a tápcsatorna részletes, eszközös vizsgálata, a gyomor- és vastagbél tükrözés (endoszkópia). Ez a vizsgálat egyszerre jelent diagnosztikus és terápiás megoldást a pácienseink számára. Az endoszkópos vizsgálatok klinikánkon már bódításban és altatásban is elérhetőek!

 • Epicutan teszt

  Allergiás bőrreakció esetén fontos megtudni mi okozza a panaszokat. A vizsgálat célja, hogy megállapítsuk milyen a bőrfelülettel érintkező anyagra érzékeny a beteg.

 • Ételallergia kivizsgálása

  Dr. Várkonyi Ágnes

  A megfelelő táplálás, táplálkozás nagy jelentőségű az ember életének minden szakaszában. A csecsemőtáplálás pedig döntő fontosságú az egyén korai és késői testi és szellemi (somatomentális) fejlődése szempontjából. Jóllehet a helyes táplálkozástól való eltérés klinikai toleranciája nagy, lehet, hogy nem nyilvánul meg azonnal klinikai tünetekben, vagy a tünetek diszkrétek, esetleg az összefüggésre nem derül fény.

 • Ételintolerancia vizsgálat (IgG1, IgG2, IgG3, IgG4)

  Nem találja az okot, hogy miért keseríti meg mindennapjait a gyakori gyomorégés, haspuffadás? Sokszor tapasztal megmagyarázhatatlan fejfájást, fáradékonyságot, kiütéseket, melyek kényelmetlenné teszik életét? Amennyiben orvosai sem találják az okot, valószínűsíthető, hogy mindezekért egy étel lehet a felelős.

 • Fogászati epicutan teszt

  Gyakran találkozunk olyan betegekkel, akik fogászati kezelés után allergiás tünetcsoportot észlelnek. Ennek megelőzésére érdemes fogászati beavatkozás előtt elvégeztetni az allergiavizsgálatot, mely epicutan tesztet jelent a fogászati fém és műanyag anyagokra. Így nem a drága fogpótlás beépítése után derül ki, hogy a páciens allergiás a pótlás valamelyik összetevőjére.

 • Gastro-panel vérből

  A GastroPanel egy olyan összetett biomarker-vizsgálat vérmintából, ami felméri a gyomornyálkahártya állapotát és működését. Gyomorbetegségek gyanújeleit keresi gyomortükrözés nélkül, azonban klinikai diagnózist kizáró értéke nincs. A vizsgálat teljes mértékben nem váltja ki a gyomortükrözést.

 • Genetikai vizsgálat a terhesség alatt: NIFTY-teszt

  A világ vezető nem invazív prenatális magzati triszómia tesztje, a Down-, Patau-, Edwards-szindróma és számos más kromoszóma-rendellenesség kimutatására, mellyel összesen 18 féle szindróma mutatható ki. A vizsgálatot anyai vérből, a terhesség ideje alatt végezzük.

 • Gluténérzékenység (coeliakia) vizsgálat

  Ősidők óta az emberiség fő táplálkozási eleme a búza. Napjainkban a rizs és kukorica mellett a  leggyakrabban fogyasztott gabona. A búza, valamint az árpa és a rozs glutén tartalmú gabonák, a magjukban lévő raktárfehérje családneve a glutén, mely az oldhatóság és az elektrodenzitás alapján több frakciót tartalmaz.

 • Horkolás ambulancia

  Veszélyes-e a horkolás? Hogyan alakul ki az alvás alatti légzészavar?
  Az alvásbetegség esetén a tünetek lassan alakulnak ki és fokozatosan súlyosbodnak, önmagán a beteg csak későn, a kóros szövődmények jelentkezése után veszi észre a bajt!

 • HPV elleni védőoltás

  Tájékoztatjuk Tisztelt Pácienseinket, Szülőket, hogy Klinikánkon elérhető a HPV védőoltás!

 • Injekciós kezelések (ízületi vagy lágyrészbe adott)

  Az artrózis (porckopás) kezelési lehetőségei. Jelenleg nem áll rendelkezésünkre oki terápia az artrózis gyógyítására, de különböző gyógyszerekkel a fájdalom csökkenthető, és az ízület mozgásképessége javítható.

 • Intolerancia vizsgálatok

  Az Aranyklinikán lehetőség van számos intolerancia vizsgálat elvégzésére, mint a koffein, laktóz és hisztamin intolerancia. Az intolerancia tünetei változatosak lehetnek, akár hasmenés, puffadás, hányinger, szívinfarktus-kockázat, stb. Egyes vizsgálatokat vérből, míg másokat nyálkahártya törletből végezzük.

 • Kardiológiai szűrés

  Kedvezményes kardiológiai kivizsgálás az Aranyklinikán, mely számos laborvizsgálatot, EKG vizsgálatot, testzsír mérést, szív ultrahang vizsgálatot, kardiológus szakorvosi vizsgálatot tartalmaz!

 • Keresztallergia vizsgálata

  A keresztreakció, amit hétköznapi nyelven keresztallergiának nevezünk, egy biokémiai jelenség. Egyszerűsítve: bizonyos anyagok, amelyek szerkezetükben hasonlítanak az allergénekre, maguk is allergiás reakciókat váltanak ki, vagy felerősítik az allergiás tüneteket. Például ha valaki allergiás a fekete ürömre, kerülje a zellert és a lestyánt, mert ezek a közeli rokonságban álló növények ugyanazt a reakciót válthatják ki, mint az üröm.

 • Komponens alapú allergiavizsgálat

  A vizsgálat vérből történik. A világszerte új komponensdiagnosztika lehetővé teszi annak felderítését, hogy a hagyományos allergénspecifikus IgE vizsgálat által azonosított allergén melyik összetevője áll a tünetek hátterében. A módszerrel megállapítható, hogy az adott allergén “kis kockázatú” vagy “nagy kockázatú” komponensei okozzák a panaszokat. Ez rendkívül fontos az allergiás panaszoktól szenvedő páciens számára életvitelének alakítása szempontjából. Olvasson tovább!

 • Laktóz intolerancia vizsgálat (H2 kilégzési teszt)

  Megszületésünk után táplálékunk az anyatej. Habár a törzsfejlődés során az ember fejlett civilizációt hozott létre, genetikai hagyatékunkat, emlős állat mivoltunkat nem feledhetjük. A tejcukor lebontására alkalmas laktáz enzim szintje az életkor haladtával egyre csökken. Tejcukor érzékenység megállapítása H2 kilégzési teszttel is lehetséges.

 • Pajzsmirigy laborcsomag

  Fáradékony? Úgy érzi, hogy az energia szintje nem olyan, mint régen? Az elmúlt években több kilóval gyarapodott? Egyetlen diéta sem hozta meg a kívánt eredményt? Ráadásul hajhullással is küzd? Kellemetlen, állandó izzadással küzd? Hőhullámok törnek Önre?

 • PCO központ

  Lehet segíteni a női meddőségen? A város első PCO központja nyit az Aranyklinikán!

 • Post COVID szűrőcsomagok

  Klinikánkon elérhető Post COVID-19 szűrőcsomagok, mellyel COVID-19 fertőzést követően mérhetjük fel az esetleges szövődményeket.

 • Post-COVID-19 gyermek tüdőgyógyászati szűrőcsomag

  2021. május elejéig csaknem 800.000 főre emelkedett Hazánkban az igazolt koronavírus fertőzöttek száma. Sajnos a betegség a gyermekeket sem kíméli, bár sok esetben tünetmentesen esnek át a fertőzésen. Ha figyelembe vesszük, hogy a Magyarországgal csaknem azonos, 10 millió lakosú amerikai Michigan államban több mint 75 000 gyermeknél igazolták tünetmentes, enyhe vagy ritkán súlyosabb tünetekkel jelentkező esetben a koronavírus fertőzést, biztos, hogy itthon is sok gyermek eshetett át akár tudtunk nélkül a fertőzésen. 

 • Post-COVID-19 tüdőgyógyászati szűrőcsomag

  Klinikánkon elérhető a post COVID-19 tüdőgyógyászati szűrőcsomag, mellyel COVID-19 fertőzést követően mérhető fel a tüdő funkcionális állapota.

 • Prosztata laboratóriumi vizsgálata (PSA)

  Elmúlt már 45 éves? Aggódik az egészségügyi állapotáért? Gondoljon a prosztatájára is! Férfiak körében a vezető rákosmegbetegedések egyike a prosztatarák.

 • PRP kezelés

  A PRP (platelet rich plasma – vérlemezkékben gazdag plazma) kezelés a szervezet saját gyógyító mechanizmusát felhasználva segíti az ízületi felszín regenerációját, így csökkentve az ízületi fájdalmat.

 • Specifikus immunterápia

  A parlagfű szezon évről évre egyre csak erősebb. Azok a betegek, akik időben elkezdték a specifikus immunterápiát lényegesen könnyebben viselik a nagy pollen terhelést.

 • Stroke (agyi keringés) szűrővizsgálat

  A stroke a hirtelen kialakuló agyi keringési zavar, vagy vérzés. Lehet átmenetileg panaszt vagy tünetet okozó (24 óra alatt múlik), vagy maradandó idegrendszeri károsodáshoz vezető. Általában visszatér az első panaszt okozó formánál súlyosabb állapotban. A hajlamosító (kockázati vagy rizikó) tényezők megszüntetésével az agyi keringési zavar kialakulásának a veszélye lényegesen csökkenthető.

 • Szexuális úton terjedő betegségek szűrése, HPV szűrőcentrum

  A Humán Papillóma Vírus (HPV) a leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó. Több, mint 130 típusa ismert, ebből a nemi szerveken kb 40 képes betegséget okozni. A fertőzés testi kontaktus útján terjed. Legkedvezőbb feltételt a vírus terjedéséhez a szexuális együttlét alkalmával keletkező makro vagy mikro sérülések adnak.

 • Szexuális zavarok

  A sexuális zavarok be vannak ágyazva a személyiségbe, annak önértékelésébe, az egyedbe, akinek sokszor más testi és lelki betegségei is vannak. Gyakran ezeknek a betegségeknek is következménye a sexuális zavar. Az okok felderítéséhez szükség lehet urológusra, nőgyógyászra, endokrinológusra, belgyógyászra, kardiológusra, érsebészre, neurológusra, psychiáterre, laboratóriumi orvosra, genetikusra stb.

 • Szívultrahang vizsgálat – Echokardiográfia (Echocardiographia)

  A mindennapi klinikai gyakorlatban az egyik leggyakrabban alkalmazott kardiovaszkuláris képalkotó eljárás a 2-dimenziós szívultrahang vizsgálat. Nagy múltra visszatekintő modalitás, mely az elmúlt mintegy 20 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül.

 • Tumormarkerek

  A tumormarkerek olyan anyagok – általában fehérjék – melyek a daganatos betegségben szenvedők vérében és/vagy testnedveiben emelkedett mértékben vannak jelen, míg az egészséges emberben vagy a nem daganatos betegben csak alacsony koncentrációban (vagy egyáltalán nem) jelenik meg.

 • Ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálat (Hystero-contrast-sonography)

  A vizsgálat célja, a petevezetékek átjárhatóságának felmérése és a meddőség hátterében álló esetleges további méhűri problémák (pl. myoma, összenövések, méhtest polyp) felderítése, kizárása. A vizsgálat ultrahangra épül, gyors, járóbeteg ellátás keretében végezhető, minimális kellemetlenséggel jár.

 • Visszér, érszűkület szűrése

  A látható visszereket sokan kórosnak gondolják, pedig orvosilag nem minden esetben kell annak tekinteni. Máskor laikus szemmel alig, vagy nem látható, illetve másnak hitt alsó végtagi elváltozások mögött komoly visszeresség bújik meg. Leggyakrabban esztétikai panaszt okoz a visszeresség, mely főleg a hölgyeket, de egyre gyakrabban a férfiakat is zavarja.