• Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

 • Belgyógyász, kardiológus, lipidologus, egyetemi tanár
 • med. habil. PHD, MKT,ESC,AHA fellow
 • Szegedi Tudományegyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ
 • Szerda délelőtt, péntek délután, időpont egyeztetés alapján
  • Szakmai program:
   1971-ben végeztem a SZOTE Általános Orvostudományi Karon, 1976-ban belgyógyászatból, 1981-ben kardiológiából tettem szakvizsgákat jeles minősítéssel.
   1971. óta a Szegedi Tudományegyetemen dolgozom, az első 3 évben az I. számú, majd azóta és jelenleg is a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központban.
   2000-től 2012-ig a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Kardiológiai Osztályának osztályvezetője voltam, emellett a kardiológiai járóbetegek ellátását is rendszeresen végeztem és végzem jelenleg is.

   Az elmúlt 40 év alatt jelentős mértékű szakmai tapasztalatot, gyakorlatot szereztem a szívbetegek (szívelégtelenségben, cardiomyopathiában, szívbillentyű betegségekben, ritmuszavarokban és más egyéb szervi kardiológiai betegségben szenvedők), hypertoniások, koszorúér betegek kivizsgálásában, kezelésében. Jelenleg döntően ambuláns betegek kezelését, gondozását végzem, a hypertonia mellett lipidanyagcsere zavarral küzdő, és/vagy myocardialis infarctus utáni betegek esetében is a gyógyító-megelőző tevékenységek szabályainak megfelelően. A gyógyszeres terápiákat a legmagasabb szinten igyekszem alkalmazni.

   Az eszközös vizsgálatok közül magam is végzek EKG-kat és értékelek, terheléses vizsgálatokat, echocardiogramokat, invazív leleteket, coronarographiát, MRI leleteket is. Kiterjedt szakmai kapcsolatokat tartok fenn a klinika non-invazív, invazív, katéteres, arrhytmológiai, genetikai munkacsoportjaival egyaránt.

   Működési területem elsősorban a kardiológia, belgyógyászat és lipidológia mellett.

   A magánrendelésen igényes körülmények között asszisztensi segítség bevonásával a non-invazív vizsgálatok csaknem mindegyikét igény szerint el tudjuk végezni. Szakmai tapasztalataimat külföldi tanulmányutak és tudományos fokozat (PhD) elérése, habilitáció, Európai Kardiológus diploma (2000), számos tudományos dolgozat, előadás és tisztségek tudományos társaságokban (MKT, ESC, AHA, stb.) támasztják alá. A Szegedi Akadémia Bizottság (SZAB)-ban jelenleg is tisztségviselő vagyok.

   Összegezve: A klinikai kardiológia minden vonatkozásában, gyakorlati betegellátó, gyógyító munka, gondozás a folyamatos tevékenység-profilom lényege, melyet a továbbiakban is alkalmazni szeretnék.