fbpx

Nemigyógyászat

  • A nemigyógyászat a mindkét nemet egyaránt érintő, szexuális úton terjedő megbetegedéseket vizsgálja. A szexuális úton terjedő megbetegedések számos fajtája sokáig tünetmentes és nem okoz komoly panaszokat. Ha aktív nemi életet él, gyakori partnerváltással érdemes STD vizsgálaton részt vennie, hogy orvosa minél hamarabb felderíthesse a kórokozókat.

   Kapcsolódó hírek, blogbejegyzések:

   • A méhnyakrák védőoltással és szűréssel megelőzhető!

    A méhnyakrák védőoltással és szűréssel megelőzhető!

    Mi a HPV?
    A HPV, a humán papillomavírus rövidítése, mely vírus az egyik leggyakrabban előforduló szexuális úton terjedő betegség kórokozója. A vírus tehető felelőssé a méhnyakrák kialakulásáért, ha a szervezetben nincs jelen a vírus, akkor a méhnyakrák kialakulására minimális az esély.

    Bővebben →

   Kapcsolódó szolgáltatások

   • Gyorstesztek

    Az Aranyklinikán számos gyorsteszt érhető el, melyek kiértékelése egyes esetekben akár 30 perc alatt elvégezhető! A tesztek előnye, hogy nem szükséges vénás vérvétel az eredmény megállapításához. Intézményünkben számos hepatológiai, gasztroenterológiai, urológiai és nemigyógyászati teszt vehető igénybe! A teszteket kizárólag szakképzett személyzet végezheti el, sőt bizonyos esetben erre csak szakorvos jogosult! Olvasson tovább!

   • Szexuális úton terjedő betegségek szűrése, HPV szűrőcentrum

    A Humán Papillóma Vírus (HPV) a leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó. Több, mint 130 típusa ismert, ebből a nemi szerveken kb 40 képes betegséget okozni. A fertőzés testi kontaktus útján terjed. Legkedvezőbb feltételt a vírus terjedéséhez a szexuális együttlét alkalmával keletkező makro vagy mikro sérülések adnak.

   • Szexuális zavarok

    A sexuális zavarok be vannak ágyazva a személyiségbe, annak önértékelésébe, az egyedbe, akinek sokszor más testi és lelki betegségei is vannak. Gyakran ezeknek a betegségeknek is következménye a sexuális zavar. Az okok felderítéséhez szükség lehet urológusra, nőgyógyászra, endokrinológusra, belgyógyászra, kardiológusra, érsebészre, neurológusra, psychiáterre, laboratóriumi orvosra, genetikusra stb.


  Szakrendelések