fbpx

Foglalkozás-egészségügy

  • A foglalkozás egészségügyi ellátást a vállalkozások többsége szükséges és kötelező rosszként kezeli, amit igyekszünk minél olcsóbban és gyorsabban megúszni. Természetesen a mai világban a költségek kiemelten fontosak, de nem érdemes leragadni a szolgáltatás áránál, annak minőségét is érdemes megvizsgálni.
   Foglalkozás-egészségügy

   A megfelelő szolgáltató választásával a szakvizsgálattal járó rendszeres költségek leszorítása mellett sok pénzt megspórolhat a munkaügyi perek és a hatósági bírságok költségeinek elkerülésével, ezen felül olyan szolgáltatást vehet igénybe, mely a megszokott „kötelező rossz”-on túlmutat.

   A Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény elrendeli, hogy minden munkáltató foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást köteles biztosítani valamennyi munkavállalója számára. A szerződés meglétét, annak betartását az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség területileg illetékes munkavédelmi ellenőrei felügyelik.

   A foglalkozás-egészségügyi szerződés hiánya és a bejelentés elmulasztása esetén kiszabható bírság 50.000-től 500.000 forintig terjed.

   A mai gazdasági környezetben a munkavállalók lehetőség szerinti folyamatos munkaképessége alapvető követelmény. Nem mindegy, hogy a betanított dolgozót, vagy szellemi munkást nélkülöznie kell-e huzamosabb ideig egészségi problémák miatt. A munkavállaló egészségi problémáinak kiszűrése már az előzetes alkalmassági vizsgálat során megkezdődik. Folytatódik a feladat az egészséges munkakörnyezet megteremtésével, az időszakos alkalmassági vizsgálatok, szűrések szervezésével.

   Tanulmányaim és munkám során figyelmem a fent említett emberközpontú orvoslás, a megelőző orvosi tevékenység, az egészségnevelés fontossága felé fordult. Belgyógyászati, Kardiológiai, Sürgősségi Osztályos munkák után így 2009-től családorvosi és foglalkozás egészségügyi praxisban előbb alkalmazottként dolgoztam, majd a praxis megvásárlása mellett döntöttem. Meggyőződésem, hogy a foglalkozás egészségügyi szakvizsgálat az orvosi alkalmassági vizsgálatok megállapításán túl szűrőfunkciót is szolgál a magyar egészségügyben. A fizikális vizsgálat, esetleges labor, képalkotó, egyéb eszközös vizsgálatok sok megbetegedés kezdeti stádiumban való felderítését könnyíthetik meg. Ennek szellemében jelentkeztem az Aranyklinika Orvosainak körébe, a Klinika minőségi szolgáltatásai segítik a fent említett szűrő illetve diagnosztikai tevékenységek elvégzését a munka alkalmassági vizsgálatok keretein belül.

   A leírtak szellemében, ha Ön, mint munkáltató szeretne egy költséghatékony, magas színvonalú, szükség és kívánság esetén szűrő (labor, daganat markerek, látás, hallás vizsgálat, szív-érrendszeri szűrővizsgálatok…) és szakvizsgálatokkal (kardiologia, gastroenterologia….) kiegészített foglalkozás egészségügyi szolgáltatást igénybe venni, kérem keresse az Aranyklinikát bizalommal!

   Foglalkozás egészségügyi vizsgálathoz szükséges adatok, dokumentumok:

   • Beutaló a munkahelytől (internetről letölthető, nyomtatvány boltban beszerezhető)
   • Munkahely adatai
   • Munkahely TEAOR kódja
   • Foglalkozás FEOR kódja

  Szakrendelések