fbpx
 • Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

Foglalkozás-egészségügy

  • A foglalkozás egészségügyi ellátást a vállalkozások többsége szükséges és kötelező rosszként kezeli, amit igyekszünk minél olcsóbban és gyorsabban megúszni. Természetesen a mai világban a költségek kiemelten fontosak, de nem érdemes leragadni a szolgáltatás áránál, annak minőségét is érdemes megvizsgálni.
   Foglalkozás-egészségügy

   A megfelelő szolgáltató választásával a szakvizsgálattal járó rendszeres költségek leszorítása mellett sok pénzt megspórolhat a munkaügyi perek és a hatósági bírságok költségeinek elkerülésével, ezen felül olyan szolgáltatást vehet igénybe, mely a megszokott „kötelező rossz”-on túlmutat.

   A Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény elrendeli, hogy minden munkáltató foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást köteles biztosítani valamennyi munkavállalója számára. A szerződés meglétét, annak betartását az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség területileg illetékes munkavédelmi ellenőrei felügyelik.

   A foglalkozás-egészségügyi szerződés hiánya és a bejelentés elmulasztása esetén kiszabható bírság 50.000-től 500.000 forintig terjed.

   A mai gazdasági környezetben a munkavállalók lehetőség szerinti folyamatos munkaképessége alapvető követelmény. Nem mindegy, hogy a betanított dolgozót, vagy szellemi munkást nélkülöznie kell-e huzamosabb ideig egészségi problémák miatt. A munkavállaló egészségi problémáinak kiszűrése már az előzetes alkalmassági vizsgálat során megkezdődik. Folytatódik a feladat az egészséges munkakörnyezet megteremtésével, az időszakos alkalmassági vizsgálatok, szűrések szervezésével.

   Tanulmányaim és munkám során figyelmem a fent említett emberközpontú orvoslás, a megelőző orvosi tevékenység, az egészségnevelés fontossága felé fordult. Belgyógyászati, Kardiológiai, Sürgősségi Osztályos munkák után így 2009-től családorvosi és foglalkozás egészségügyi praxisban előbb alkalmazottként dolgoztam, majd a praxis megvásárlása mellett döntöttem. Meggyőződésem, hogy a foglalkozás egészségügyi szakvizsgálat a munkaalkalmasság megállapításán túl szűrőfunkciót is szolgál a magyar egészségügyben. A fizikális vizsgálat, esetleges labor, képalkotó, egyéb eszközös vizsgálatok sok megbetegedés kezdeti stádiumban való felderítését könnyíthetik meg. Ennek szellemében jelentkeztem az Aranyklinika Orvosainak körébe, a Klinika minőségi szolgáltatásai segítik a fent említett szűrő illetve diagnosztikai tevékenységek elvégzését a munka alkalmassági vizsgálatok keretein belül.

   A leírtak szellemében, ha Ön, mint munkáltató szeretne egy költséghatékony, magas színvonalú, szükség és kívánság esetén szűrő (labor, daganat markerek, látás, hallás vizsgálat, szív-érrendszeri szűrővizsgálatok…) és szakvizsgálatokkal (kardiologia, gastroenterologia….) kiegészített foglalkozás egészségügyi szolgáltatást igénybe venni, kérem keresse az Aranyklinikát bizalommal!

   Foglalkozás egészségügyi vizsgálathoz szükséges adatok, dokumentumok:

   • Beutaló a munkahelytől (internetről letölthető, nyomtatvány boltban beszerezhető)
   • Munkahely adatai
   • Munkahely TEAOR kódja
   • Foglalkozás FEOR kódja

  Szakrendelések


  • Laborvizsgálatok

   Teljeskörű laboratóriumi vizsgálatok, a hét minden napján, beutalóval csak vérvételi díj ellenében. Eredmények akár 48 órán belül!
   Tovább
  • Szűrőcsomagok

   Segítünk megőrizni egészségét! Komplett női és férfi szűrővizsgálati csomagok magánszemélyeknek és cégeknek.
   Tovább
  • Specialitások

   Az Aranyklinikán egyedülállóan sokféle vizsgálatot kínálunk Önöknek! Tekintse meg különleges vizsgálatainkat!
   Tovább

  Klinikánkon elérhető telefonos konzultáció
  és koronavírus gyorsteszt!

  Valljuk, hogy minden körülmények között legfontosabb a Pácienseink és Munkatársaink egészsége. Ez a hatósági javaslatokkal összhangban a járóbeteg szakellátás korlátozását kívánja meg. Önök ebben az időszakban sem maradnak szakorvosi tanácsok nélkül. Hisszük, hogy telefonos konzultációval tudjuk Mindannyiunk érdekeit a leginkább szolgálni.

  A vérvétel lehetősége továbbra is adott. Ennek során maximális körültekintéssel járunk el, intézményünk rendszeres fertőtlenítése mellett a kontaktusok számát is minimalizáljuk.

  Klinikánkon elérhető koronavírus gyorsteszt. A teszt segítségével megtudhatja jelen van-e szervezetében a Covid-19 vírus (SARS-CoV-2) elleni antitest, melyből első sorban arra lehet következtetni, hogy átesett-e már a Covid-19 fertőzésen.

  Telefonközpontunk továbbra is a szokott időben várja hívását.

  Telefonos konzultáció   Koronavírus gyorsteszt