fbpx

Megajándékozzuk a hölgyeket!

Figyelem! Ez a hír több, mint 8 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2016-03-08
  Megajándékozzuk a hölgyeket!
  Figyelem! Ez a hír több, mint 8 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  Nőnap alkalmából, 2016. március 8. és 2016. március 11. között bejelentkező hölgyeknek kedvezményesen kínálunk két kritikus fontosságú szűrővizsgálatot! Emlődaganat szűrését vérmintából (BRCA) 180 000 HUF helyett 155 000 HUF áron kínáljuk, az emlő ultrahangos vizsgálatát pedig 10 500 HUF helyett 9 000 HUF áron végezzük!

  BRCA szűrés vérből

  Az örökletes emlő­- és petefészekrák kialakulásában a BRCA1 és BRCA2 gének játszanak szerepet, melyek felfedezését az orvostudomány egyik legjelentősebb eredményének tartják. A BRCA gének autoszomális (testi kromoszómán) domináns öröklődést mutatnak, így a hibás gén apai és anyai eredetű is lehet, az utódok 50 %­os valószínűséggel öröklik a daganat iránti hajlamot. Ennek következtében az emlőrákra genetikailag hajlamos nők fele a hibás gént édesapjától örökli. A nők tehát akkor is lehetnek BRCA mutáció­hordozók, ha a családban anyai ágon sem emlőrák, sem petefészekrák nem fordult elő.

  Emlő diagnosztika

  Az emlő daganatainak szűrésére nem elegendő a rutinszerűen elvégzett tapintásos vizsgálat. Az orvos és a beteg által észlelt daganatok mérete általában meghaladja a 2 cm-t! Ilyenkor nyújt segítséget az emlő ultrahangos vizsgálata, mellyel kíméletes módon az emlődaganatokon kívül több más rendellenesség is felismerhető. Az ultrahang nagy előnyei közé tartozik, hogy a szervezetet semmilyen sugárterhelés nem éri, így korlátlan számban megismételhető. A mellek ultrahangos diagnosztikája bizonyos esetekben pontosabb képet adhat az emlővel kapcsolatos rendellenességekről, melyeket fizikális vagy mammográfiás vizsgálat során derítettek fel.

Read previous post:
Új belgyógyász az Aranyklinikán!

Az Aranyklinika belgyógyász csapata újabb kiváló szakorvossal bővült! Dr. Inczefi Orsolya belgyógyász szakorvos kedd délutánonként várja leendő pácienseit. Szakrendelésének fő...

Close