fbpx

Gyermek öt éves kor felett is küzd az ágybavizeléssel?

  • 2024-03-05
  Gyermek öt éves kor felett is küzd az ágybavizeléssel?

  Akkor „enurézis programunk” éppen neki szól. Állapotfelmérés után személyre szabott kivizsgálási terv alapján adunk választ arra, van-e szervi ok a panaszok hátterében. Tájékoztatjuk a megoldási lehetőségekről, egyénre szabott kezelési tervet dolgozunk ki gyermeke számára.

  Tájékoztatjuk a megoldási lehetőségekről, egyénre szabott kezelési tervet dolgozunk ki gyermeke számára. Gyermekkorban gyakran előforduló probléma az éjszakai ágybavizelés, amit lányoknál öt, fiúknál öt-hat éves kor előtt nem tekintünk kórosnak (Mentális betegséggel küzdőknél még később várható az ágytisztaság kialakulása.) Az ágybavizelés nem betegség, inkább civilizációs probléma. Sajnos egyre később alakul ki a nappali- és éjszakai szobatisztaság (ágytisztaság) a modern pelenkák használata miatt. Elsődleges feladatunk az esetleges szervi okok keresése, kezelése. Leggyakrabban az ébredés nehézsége, a kis térfogatú húgyhólyag vagy a túlzott mennyiségben termelődő vizelet áll a háttérben.
  Csak elvétve fordul elő, hogy az ágybavizelés okaként a húgyutak felépítésbeli vagy működésbeli eltérését fedezzük fel. A megfelelő gyógymódot ezek ismeretében választhatjuk meg. Sokszor szükséges pszichológus bevonása a gyermek kezelésébe.

  • Enurézis csomag

   Bővebb információért kattintson a Tovább gombra!

  Gyermekgyógyász, nefrológus

Read previous post:
Új pszichológust köszöntünk!

Szeretnénk bemutatni az Aranyklinika új pszichológusát Nemes-Farle Lillát, aki előzetes egyeztetés alapján várja leendő pácienseit.

Close