fbpx

Vénaszkenner segíti a vérvételt az Aranyklinikán

Figyelem! Ez a hír több, mint 3 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2021-04-16
  Vénaszkenner segíti a vérvételt az Aranyklinikán
  Figyelem! Ez a hír több, mint 3 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  A szegedi Aranyklinikán vérvételkor nincs sorban állás és órákig tartó várakozás, van viszont akár már másnapra friss laboreredmény, és a mintavétel érzéstelenítéssel is történhet. Új eszközükkel, a vénaszkennerrel elkerülhető a felesleges szurkálás, ami nem csak a kisbabáknál hasznos!

  – A vénaszkenner olyan fájdalommentesen használható készülék, mellyel az egyébként nem látható vénák is láthatóvá tehetők, így nincs felesleges, fájdalmas vérvételi próbálkozás, könnyebb és gyorsabb levenni a vért – tájékoztat dr. Palotás Zoltán, a klinika orvos igazgatója.

  A zseblámpa méretű eszköz használata semmilyen káros következménnyel nem jár, ám bizonyos esetekben nagyságrendekkel egyszerűbbé teszi a vérvételi procedúrát, például kisbabáknál, akiknél még nehezen látható az érrendszer. Az eszköz használata a páciensek számára természetesen nem jelent plusz anyagi terhet.

  A szakvizsgálatok zöme friss laboreredmények alapján történik. Jó tudni, hogy az Aranyklinikán a vérvétel előzetes bejelentkezés alapján, egész nap zajlik, akár beutalóval, akár anélkül érkezik a (például külföldön dolgozó, magyar tajkártyával nem rendelkező) páciens. Az alap laborvizsgálatok leletei akár már másnap átvehetők.

  A vérvétel fekvő testhelyzetben is történhet, így az ájulásra hajlamosak is biztonságban érezhetik magukat. Kisbabáknál lehetséges az érzéstelenítéssel történő vérvétel: a véna feletti területet érzéstelenítő krémmel bekenik, majd fél óra várakozási idő után szúrják meg a kicsit, akinek fájdalmai így jelentősen csökkennek.

  A belvárosi Aranyklinika és felkészült csapata várja Önt és Családját a minél teljesebb és gyorsabb gyógyulás érdekében. Több mint 50 tapasztalt, a szegedi klinikán is praktizáló szakorvos közel ugyanennyi szakrendelésen, előzetes bejelentkezés alapján, minimális várakozási idő mellett fogadja betegeit. A közelmúltban a felújításon és bővítésen átesett, több mint 50 négyzetméteres földszinti váróterem mellett kulturált környezet biztosítja a páciensek kényelmét.

  Elérhetőségek:
  Szeged, Arany János u. 14.
  Telefon: +36 62 800 900
  www.aranyklinika.hu

  Az interjút a Délmagyar készítette Dr. Palotás Zoltán orvosigazgatóval.

  Forrás: delmagyar.hu

Read previous post:
Az Aranyklinika pszichológus csapata újabb kiváló szakemberrel bővült!

Új pszichológus az Aranyklinikán! Keresztúri-Nagy Klára pszichológus előzetes egyeztetés alapján várja leendő pácienseit.

Close