fbpx

Újdonság: csecsemőkori csípőszűrés

Figyelem! Ez a hír több, mint 9 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2014-01-21
  Figyelem! Ez a hír több, mint 9 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  Az Ultrahangos vizsgálatot a gyermek 6 hetes és 3 hónapos korában végezzük, hogy megítéljük a csípőízületek fejlettségét. A vizsgálat célja, hogy minél hamarabb fény derüljön a kezelést igénylő csípőficam vagy rendellenesen lassú fejlődésű csípő jelenlétére. Korai diagnózissal az esetek döntő többségében – szakszerű kezelés mellett – a késői következmények elkerülhetők, jelentősen csökkenthetők.

  Mindazon csecsemők esetében ajánlatos:

  • akik családjában korábban előfordult csípőficam / fejlődési rendellenesség
  • akinek összezárt combjai mellett a két oldal között redő/ránc asszimetria észlelhető (az egyik oldalon a comb belső oldalának redői számosabbak)
  • akinek gyermekortopédus vagy gyermeksebész fizikális vizsgálat során a csípőízületet túl lazának vagy túl kötöttnek ítéli a normálishoz viszonyítva.
  • ismert pozitív esetben a kezelés / tornáztatás hatásának követésére.

   

  A vizsgálat során a csecsemőt speciális vápába (ennek hiányában a Szülő keze közé) fektetjük, és mindkét oldali ízületet megvizsgáljuk.

  A vizsgálat semmilyen előkészítést nem igényel, a munkánkat megkönnyíti, ha a Szülők egy tiszta textilpelenkát magukkal hoznak.

Read previous post:
Házi praktikák a horkolás ellen

Tudta, hogy az emberek 45%-a időszakosan horkol, vagy ismer valakit a környezetében, aki igen? Ez a fajta alvászavar rendkívül gyakori,...

Close