• Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

 • Belgyógyász, gasztroenterológus
 • PhD, habilitált egyetemi oktató
 • SZTE I. sz. Belgyógyászati Klinika, egyetemi docens
 • Szerda délután, időpont egyeztetés alapján
  • 1997-ben szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen. 1997 és 1999 között az SZTE Nukleáris Medicina Intézetben dogoztam, majd 1999-óta az I. sz. Belgyógyászati Klinika munkatársa vagyok, 2016. július 1-től egyetemi docensi beosztásban. 2004-ben belgyógyászatból, 2007-ben gasztroenterológiából szakvizsgáztam, 2009-ben PhD tudományos fokozatot szereztem, 2015 óta az SZTE habilitált oktatója vagyok. 2015 szeptembere óta az I. sz. Belgyógyászati Klinika II. sz. Belgyógyászati osztályának vezetője vagyok. 2016 júniusa óta tagja vagyok a Magyar Gasztroenterológia Társaság országos vezetőségének.

   Szűkebb tudományos kutatási területem a tápcsatornai funkcionális kórképek, ezen belül is az irritábilis bél szindróma (IBS) kórélettana és klinikuma, e kórképpel kapcsolatos kutatási eredményeken alapulva szereztem a tudományos fokozatomat is. A betegellátás és kutatás mellett részt veszek a klinika magyar és angol nyelvű graduális elméleti és gyakorlati oktatásában, a belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos képzésben.

   Klinikusként az általános belgyógyászati ellátás mellett tevékenyen részt veszek a gasztroenterológia járóbeteg- és fekvőbeteg ellátásban. Az intézmény Szeged város és vonzáskörzetére vonatkozó területi illetékességű alap gasztroenterológiai szakellátáson túl számos profilban regionális és országos betegellátást is végez. A klinikán a Tápcsatornai Motilitási munkacsoportban regionális és országos konzultatív tevékenységet végzünk a funkcionális kórképek területén. Fő profilom a funkcionális nyelőcső betegségek (reflux betegség, achalasia, ritka motilitási zavarok) teljes körű kivizsgálása és kezelése, a Barret nyelőcsöves betegek gondozása, a funkcionális bélbetegségek (diszpepszia, IBS, székrekedés) korszerű kivizsgálása és kezelése. Mindemellett a napi rutin ellátásban gasztroenterológia teljes betegség spektrumával foglalkozom. A funkcionális betegségeken túl a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és vastagbelek, a máj- és epeutak szervi megbetegedései közül az általam leggyakrabban ellátott kórképek a gyomor- és nyombélfekély, vastagbél polypok és rosszindulatú daganatok, a vastagbél diverticulosis, illetve az egyik leggyakoribb gasztroenterológiai feladatként a vashiányos vérszegénység tápcsatornai okainak felderítése.

    

   Nyelvismeret: angol és német középfok