• Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

 • Csecsemő és gyermekgyógyász, gyermektüdőgyógyász
 • Ph.D.
 • Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ
 • csütörtök délután, időpont egyeztetés alapján
  • 1986-ban kaptam orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Két szakvizsgám van: csecsemő- és gyermekgyógyászat, és gyermektüdőgyógyászat. Tudományos fokozatomat az asztma és a krónikus légúti gyulladás alapkutatásával kapcsolatos témakörökből szereztem.

   Évente mintegy 1000 krónikus légúti (pl. visszatérő alsó és felső légúti fertőzések, bronchitiszek, tüdőgyulladások) és egyéb allergiás természetű megbetegedésekben (pl. asthma bronchiale, allergiás nátha, ekcéma, ételallergia) szenvedő gyermek kivizsgálásával és gondozásával foglalkozom.

   Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ munkatársa vagyok, gyermekpulmonológiai, gyermekbronchológiai szakorvosi munkakörben főorvosként dolgozom, valamint Budapesten a Svábhegyi Országos Allergológiai és Pulmonológiai Intézetben vezető főorvosként tevékenykedem. Ezen kívül magánrendelés keretei között végzem a gyermek-tüdőgyógyászati betegek ellátását.

   A gyermekkori asztma különféle típusai (pl. allergiás, nem allergiás, vírusfertőzés/fizikai terhelés kiváltotta), a kisdedkori visszatérő asztmatikus hörghurutok, az allergiás nátha, az ekcéma és a nem allergiás gyermek-tüdőgyógyászati kórképek, mint pl. a hangos, hörgő légzés, stirdor, krónikus bronchitisz, hörgőtágulat, légúti fejlődési rendellenességek, a krónikus légúti betegségek közé sorolhatók. Sokszor az elhúzódó, a szokásos terápiára nem reagáló légúti panaszok, pl. köhögés, sípoló légzés, nehézlégzés hátterében lelhetők fel. Az elhúzódó vagy visszatérő légúti panaszok mögött megbúvó okok kimutatása alapos gyermek-tüdőgyógyászati kivizsgálással lehetséges. Emellett azonban nagyon fontosnak tartom, hogy a kontrollvizsgálatok alkalmával, a szülőket részletesen tájékoztassam gyermekük betegségének természetéről, a rendelkezésre álló terápiás lehetőségekről is. A viziteken nagy hangsúlyt fektetek azok konzultatív jellegére, a betegoktatásra, melynek során a szülők kielégítő választ kapnak a bennük felmerülő kérdésekre. A terápia sikere szempontjából kulcsfontosságúnak tartom nemcsak az alapos kivizsgálást, hanem a terápia bejuttatására használt inhalációs technikák tanítását, folyamatos gyakorlását. A kontrollvizsgálatok során a beállított kezelést a beteg állapotának megfelelően változtatom (csökkentem, vagy szükség esetén növelem) és mindig sor kerül az inhalációs eszközök használatának ellenőrzésére, azok gyakorlására és a hibák kijavítására is.

   Rendszeres résztvevője vagyok hazai és nemzetközi tüdőgyógyász/gyermektüdőgyógyász bronchológiai konferenciáknak, ahol gyakran tartok előadásokat. Több szakcikkem jelent meg, részt veszek az orvos és az asszisztens képzésben. Folyamatosan arra törekszem, hogy tudásom naprakész legyen, így a gyermekkori asztma, és a különböző allergiás és gyermekbronchológiai kórképek modern terápiájáról is a legfrissebb információkkal rendelkezzem.

   Több hazai és külföldi gyermekgyógyászati és tüdőgyógyászati társaság (MTT, MGYT, ERS, WAB) tagja vagyok.

   A magyar nyelven kívül angolul is vállalom a betegek ellátását.