fbpx

Movember – a férfiegészség hónapja

  • 2022-11-04
  Movember – a férfiegészség hónapja

  Évről évre egyre több férfi dönt úgy, hogy az ősz utolsó hónapjában félreteszik borotvájukat és bajuszt növesztenek. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet egy, a férfiakat fenyegető tumoros megbetegedés, a prosztatarák megelőzésnek és felimerésének fontosságára.

  A prosztatarák a prosztata rosszindulatú daganatos megbetegedése. A betegség kialakulása nagyrészt genetikai okokra vezethető vissza. A daganat mihamarabbi felismerését segíti a prevenció: a vérből kimutatható PSA (prosztata specifikus antigén) vizsgálat és az urológiai szakvizsgálat.

  A prosztatarák leggyakoribb tünetei:

  • Gyakori vizelési inger
  • Vizelési nehezítettség
  • Vizeletelakadás

  A prosztatarák nyilvánvaló tünetei gyakran csak a betegség késői stádiumában jelentkeznek, amikor már a gyógyulási esélyek jóval kedvezőtlenebbek.

  Az Aranyklinika Férfiegészség-központjában, teljeskörű szűrővizsgálati csomagokkal várjuk Pácienseinket. A vizsgálatokat szakmailag elismert orvosok végzik, nyugodt, csendes környezetben, lehetőség szerint várakozás nélkül. A szűrés elsősorban 40 év feletti férfiaknak ajánlott, illetve azoknak, akik vizeléssel kapcsolatos problémával küzdenek.

  • Férfiegészség-központ

   További információért kattintson a Tovább gombra!