fbpx

Egészségmegőrzési tanácsok a téli hónapkora

Figyelem! Ez a hír több, mint 2 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2022-01-12
  Egészségmegőrzési tanácsok a téli hónapkora
  Figyelem! Ez a hír több, mint 2 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  A téli hónapokban különösen oda kell figyelnünk egészségünk megóvására, hiszen könnyebben megbetegedhetünk, emellett az immunrendszerünk is gyengébb a megszokottnál. Több hasznos praktika létezik, amelyek segítségével az egészségünk megőrzése télen se okozhat gondot számunkra.

  Ebben az időszakban különösen fontos a magas vitamin- és ásványi anyagokkal rendelkező ételek fogyasztása, hiszen ezen anyagokból kevesebb jut szervezetünkbe télen, így azokat pótolni szükséges. Erre a legegyszerűbb megoldás gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, ezzel erősítve immunrendszerünket.

  A folyadékpótlásra is különösen oda kell figyelnünk, hiszen a szervezetnek ugyan úgy szüksége van a megfelelő folyadékbevitelre ebben az időszakban is, mint az év többi részében. Törekedjünk a napi körülbelül 2-2.5 liter folyadék elfogyasztására. Ez lehetőleg víz legyen, esetleg gyümölcs vagy gyógynövény tartalmú tea.

  Az immunrendszer erősítése és a vírusvédelem érdekében nagyon fontos a megfelelő mennyiségű vitaminbevitel, mivel a szervezet télen kevesebb vitaminra tesz szert. Ebben az időszakban a C-, B12 és D vitaminok fogyasztása/pótlása ajánlott leginkább.

  Az esetlegesen előforduló rosszabb időjárás ellenére is törekedjünk több időt tölteni a friss levegőn, illetve a testmozgásról se feledkezzünk meg. Mozgási lehetőségre otthonunkban is szert tehetünk, ha az időjárás nem engedi meg a kültéri aktivitást. Ilyen lehetőségek például a szobakerékpár, evezőpad, illetve további sok más otthoni sporteszköz használata. Ha a szabadban tartózkodunk, törekedjünk a réteges öltözködésre!

  A mozgás mellett a pihenésre is fordítsunk időt! Ne sajnáljunk az átlagosnál valamennyivel több időt fordítani kikapcsolódásra és alvásra sem, hiszen a rosszabb időjárási körülmények megterhelőbbek lehetnek szervezetünkre.

  Figyeljünk oda saját egészségünkre a téli időszakban is!

Read previous post:
Food A teszt kedvezményes áron!

Az Aranyklinikán kedvezményesen vehető igénybe a Food A allergia teszt a készlet erejéig! A vizsgálat vérből történik, a leggyakrabban előforduló...

Close