fbpx

Egészség tippek az iskolakezdéshez

Figyelem! Ez a hír több, mint 2 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2022-08-29
  Egészség tippek az iskolakezdéshez
  Figyelem! Ez a hír több, mint 2 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  Új tanév kezdődik az iskolákban szeptember elsején. A megváltozott napirend és a közösségbe való visszatérés megviselheti lelkileg és egészségügyileg is gyermekeinket. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítségével könnyebben visszarázódhatnak a tanórákra.

  • Legkésőbb a szünidő utolsó hetén el kell kezdeni visszatérni az iskolaidőben megszokott napirendjükre. Fontos, hogy a gyermek aludjon el időben, és keljen fel egyre korábban. Az első napokban valószínűleg nem fog könnyedén menni a korán ébredés, ezért próbáljunk meg türelmesek lenni.
  • Ügyeljünk az egészséges táplálkozásra! Egy fejlődő szervezet számára elengedhetetlen a vitamindús táplálkozás és az ásványi anyagokban gazdag ételek fogyasztása. Fontos, hogy a reggeli és a tízórai soha ne maradjon el és az egész napi étkezés egyharmadát tegye ki! A legmegfelelőbb ételek a zöldségek, gyümölcsök, müzlik, sovány húsok, a cukormentes italok és a tejtermékek.
  • A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett érdemes vitaminokkal támogatni immunrendszerüket. Az A, C és D vitamint az immunrendszer segítésére; kalciumot a fogak és az erős csontok számára; magnéziumot pedig az izmok és a megfelelő erőnlét támogatására adjunk.
  • Gyerekeknek minimum egy óra testmozgásra van szükségük nap mint nap. Ilyen mozgásfajta lehet az aktív játék (pl.: fogócska, biciklizés, úszás stb.). Fontos, hogy ha nem végeznek elég testmozgást az iskolai órák alatt, akkor ösztönözni kell őket arra, hogy ezt iskola után pótolják valamilyen formában.

  Minden szülőnek zökkenőmentes tanévkezdést kívánunk!

Read previous post:
Nyári fülproblémák

A fülproblémákról sokan azt gondolják, hogy a hidegebb évszakok betegsége, azonban fülfájdalom nyáron is jelentkezhet. Gyakori forrása lehet például egy...

Close