fbpx

Egészség tippek az iskolakezdéshez

  • 2022-08-29
  Egészség tippek az iskolakezdéshez

  Új tanév kezdődik az iskolákban szeptember elsején. A megváltozott napirend és a közösségbe való visszatérés megviselheti lelkileg és egészségügyileg is gyermekeinket. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítségével könnyebben visszarázódhatnak a tanórákra.

  • Legkésőbb a szünidő utolsó hetén el kell kezdeni visszatérni az iskolaidőben megszokott napirendjükre. Fontos, hogy a gyermek aludjon el időben, és keljen fel egyre korábban. Az első napokban valószínűleg nem fog könnyedén menni a korán ébredés, ezért próbáljunk meg türelmesek lenni.
  • Ügyeljünk az egészséges táplálkozásra! Egy fejlődő szervezet számára elengedhetetlen a vitamindús táplálkozás és az ásványi anyagokban gazdag ételek fogyasztása. Fontos, hogy a reggeli és a tízórai soha ne maradjon el és az egész napi étkezés egyharmadát tegye ki! A legmegfelelőbb ételek a zöldségek, gyümölcsök, müzlik, sovány húsok, a cukormentes italok és a tejtermékek.
  • A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett érdemes vitaminokkal támogatni immunrendszerüket. Az A, C és D vitamint az immunrendszer segítésére; kalciumot a fogak és az erős csontok számára; magnéziumot pedig az izmok és a megfelelő erőnlét támogatására adjunk.
  • Gyerekeknek minimum egy óra testmozgásra van szükségük nap mint nap. Ilyen mozgásfajta lehet az aktív játék (pl.: fogócska, biciklizés, úszás stb.). Fontos, hogy ha nem végeznek elég testmozgást az iskolai órák alatt, akkor ösztönözni kell őket arra, hogy ezt iskola után pótolják valamilyen formában.

  Minden szülőnek zökkenőmentes tanévkezdést kívánunk!