fbpx

Dolgok, melyeket ne tegyünk megfázás esetén

Figyelem! Ez a hír több, mint 1 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2023-01-06
  Dolgok, melyeket ne tegyünk megfázás esetén
  Figyelem! Ez a hír több, mint 1 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  Októbertől egészen márciusig tart a náthás megbetegedések szezonja. Sokat árthatunk magunknak azzal, ha nem tartunk be néhány egyszerű javaslatot.

  Azokat a betegségeket, amelyek orrfolyással, tüsszögéssel, köhögéssel, esetleg lázzal járnak, a köznyelvben megfázásnak hívjuk. Szerencsére az esetek nagy többségében ezek komplikációk nélkül zajlanak le. Ezen betegségekért nem a hidegben töltött idő, hanem cseppfertőzéssel terjedő vírusok a felelősek.

  Széles körben elterjedt, hogy ilyenkor betegség idején nincs mit tenni, azonban ez nem teljesen igaz. Gyógyszerre (legfőbbképpen antibiotikumra) az esetek nagy részében valóban nincs szükség, de a beteg viselkedése komolyan befolyásolja, hogy mennyi idő alatt, illetve mekkora kellemetlenségekkel vészelhetik át a betegséget.

  Miket nem ajánlatos tenni ilyen típusú megbetegedések esetén?

  1. Túl kevés alvás

  Ahhoz, hogy immunrendszerünk fel tudja venni a harcot a vírusokkal, fontos a megfelelő mennyiségű alvás. Ennek időtartama körülbelül 7 óra naponta.

  2. Túl sok stressz

  Ha betegsége alatt valaki otthonról folytatja munkáját és ugyanolyan mennyiségű stressz éri, akkor azzal biztosan hátráltatja a gyógyulást. Érdemes ilyenkor néhány napot valóban pihenéssel tölteni és csak utána folytatni a munkát.

  3. Túl kevés folyadék

  Megfázásos tünetek esetén sok folyadékot kell inni, hiszen ez segít regenerálni a láztól dehidratálttá vált szervezetet. Ezen felül oldja a nyákot és megkönnyíti a felköhögést is.

  4. Dohányzás

  Azok az emberek, akik dohányoznak többször szenvednek különböző felső légúti tünetekkel járó betegségektől, mint a nemdohányzók. Érdemes ilyenkor legalább a betegség idejére felfüggeszteni a cigarettázást.

  5. Az orrspray-k túlzott használata

  Az orrdugulástól leggyorsabban különböző orrcseppek használatával szabadulhatunk meg, azonban ezekre nagyon könnyen rá tudunk szokni. Ügyeljünk rá, hogy maximum 3-7 napig használjuk ezeket, különben a betegség után sem tudunk majd tőlük megszabadulni.

  Ezen szabályokat betartva biztosak lehetünk benne, hogy rövidebb idő alatt túleshetünk a megfázáson, hamarabb visszatérhetünk a megszokott napi rutinunkba.

Read previous post:
Ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálat magánintézményünkben!

Örömmel értesítjük minden kedves Páciensünket, hogy az Aranyklinikán elérhető különleges szolgáltatások listája tovább bővült!

Close