fbpx

Bőrápolási tippek a tavasz közeledtével

Figyelem! Ez a hír több, mint 2 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2022-03-09
  Bőrápolási tippek a tavasz közeledtével
  Figyelem! Ez a hír több, mint 2 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  A téli zord időjárás, a vitaminhiány, valamint a kevés napsütés nem csupán a hangulatunkra, de a bőrünkre is hatással van. A tavasz megújulást hoz magával, ám szervezetünk és bőrünk regenerálódása hosszabb időt is igénybe vehet.

  Szervezetünk vitaminkészlete a tél végére kimerülhet, amely a tavaszi fáradtságon kívül bőrproblémák kialakulásához is vezethet. Ilyen problémák például a gyulladásos tünetek és a szárazság. A tavasz közeledtével pótolnunk kell a bőr megújulásához szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat is. Változatos táplálkozással normális esetben biztosíthatjuk a szervezetünk számára szükséges vitaminmennyiséget, azonban túlzott vitaminhiány esetén vitaminkészítményekre is szükségünk lehet.

  A viszketés és kiszáradás az egyik leggyakoribb panasz, ami a hideg és szeles idő esetén szinte mindenkinél okozhat enyhébb tüneteket. Bőrszárazságot a hideg levegőn kívül okozhat még a száraz, fűtött beltéri levegő is, melynek hatására a bőr kipirosodik, durva tapintásúvá válik és előfordulhat, hogy hámlani kezd. Az egyik legjobb módja a száraz bőr megszűntetésének a bőrradír használata, amellyel eltávolítható az elhalt hámréteg.

  A bőr megtisztítása után a hidratálás következik a bőrtípusunknak megfelelő krémek és testápolók használatával. Belülről is hidratálnunk kell szervezetünket, amelynek legjobb módja a megfelelő mennyiségű, napi körülbelül 1,5 -2 liter víz elfogyasztása. A rendszeres testmozgás is pozitív hatással van bőrünk egészségére, mivel serkenti a vérkeringést, fokozza a bőrsejtek oxigénellátását és megszünteti a bőr fakóságát.

  A szép idő beköszöntével oda kell figyelnünk az UV-sugárzás veszélyeire is. A könnyen szeplősödő, májfoltra hajlamos bőrűeknek különösen fontos, hogy már kora tavasztól kezdve védekezzenek a napfény káros hatásai ellen, különböző fényvédő krémek segítségével.

  Gondoskodjunk bőrünk egészségéről a tavasz közeledtével!

Read previous post:
Új reumatológus az Aranyklinikán!

Az Aranyklinika reumatológus csapata újabb kiváló szakorvossal bővült! Dr. Burcsár Szilárd előzetes egyeztetés alapján várja leendő pácienseit.

Close