fbpx

Autogén tréning tanfolyamok

Figyelem! Ez a hír több, mint 11 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2013-11-20
  Figyelem! Ez a hír több, mint 11 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  Az autogén tréning a testünk belső történéseire való koncentrációval kifejlesztett ellazító (relaxáló) eljárás.  2014.01.

  A belső történésekre való koncentráció a tréning idejére kikapcsolja a külvilágot, a gondjainkat, konfliktusainkat. Rövid idő (15-20) perc alatt szüntetheti a fáradtságot. Teljes értékű, de aktív pihenés. A tréninget a vezető neurológus-psychiáter segítségével tanulhatjuk meg 2-3 hetes gyakorlással. A megtanulás után az egész életünkre szóló, könnyen elvégezhető, élvezetes, pihentető, a stress kóros hatásait csökkentő, időkímélő, egyedül is végezhető gyakorlat birtokába kerülünk, mely segítségével életmódunkat, életszemléletünket is megváltoztathatjuk.

  Mindezek mellett az eljárás előnyösen használható az alábbi tünetek és panaszok esetén:

  1. A kórosan, görcsösen feszülő izomzat ellazítására
  2. Idegrendszeri eredetű végtagi kellemetlen (főként hideg) érzések csökkentésére
  3. Ideges, neurotikus eredetű légzési zavarok, fulladásérzések elhárítására, de csökkentheti az  asthmások gyógyszer igényét is.
  4. Kedvező hatása van bizonyos szívritmus zavarokra, az ideges eredetű hasi fájdalmakra
  5. Csökkenthető vele a migrénes roham előfordulása. Az úgynevezett tensiós (fokozott lelki terhelésből eredő fej és nyak feszülések okozta) fejfájásnak pedig hatékony kezelése 

  A gyakorlat rendszeres (napi, vagy napi többszöri) végzése arra szoktat bennünket, hogy minden nap fordítsunk rövid időt a stress okozta testi és lelki tüneteink csökkentésére. Koncentráció képességünk javul. Elalvásunk könnyebbé válik. Javul az önértékelésünk és az énképünk. A később súlyos testi tüneteket is okozó állapotok, mint például a magas vérnyomás megelőzhetők, illetve csökkenthető a rendszeres tréninggel.

  A gyakorlatok megtanulása 8-10 fős csoportokban, fokozatosan történik. A betanulási időszakban 1,5 órás összejövetelek, együttműködések ajánlottak, de a megtanult gyakorlat 10-20 percet vesz igénybe.

  Ajánlható mindazoknak:

  • akik a stress kóros hatásait csökkentő gyors, otthon, munkahelyen elvégezhető módszert szeretnének ismerni, alkalmazni (managerek),
  • Számos vegetatív zavarral járó tünettel küzdenek: légszomj, szívdobogás-érzés, izzadások, fejfájások.
  • Életmód változásra készülnek, vagy kényszerülnek. Az erre való felkészülést segíti a tréning.A részvevőknek előnyös, ha minimális jártasságuk, vagy érdeklődésük van az emberi biológiai történések megértésében.

   
  A gyakorlatok helye: Aranyklinika 6720 Szeged, Arany János u. 14.
  Ideje: a csoportokkal megbeszélt időpontok munkaidő után, akár hétvégén is.
  Év eleji akciós ár: 12 alkalom, alkalmanként 1.5 óra, mindössze 18.000 HUF-ért!
  Jelentkezni lehet: 20/573-54-34, 30/561-10-98

Read previous post:
Méresse meg D vitamin szintjét!

A magyar lakosság nagy része D vitamin hiányban szenved. Ez a hiányállapot hozzájárul az influenza terjedéséhez, a téli depresszióhoz, az immunrendszer...

Close