fbpx

A hirtelen szívmegállásnak lehetnek előjelei

Figyelem! Ez a hír több, mint 10 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
  • 2014-01-07
  Figyelem! Ez a hír több, mint 10 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

  Napjainkban az egészségügy sokat fordít a betegségek megelőzésére. Manapság elvárható, hogy éttermekben, szállodákban, nagy forgalmat lebonyolító intézményekben defibrillátorokat helyezzenek el. De ne felejtsük el, hogy mindenki a saját egészségéért felelős!

  Testünk jelzéseket ad, amelyek arra utalnak, hogy valami nincs rendben, és ezekre érdemes odafigyelni.

  Amerikai kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a hirtelen szívmegállás áldozatainak többségénél az esemény bekövetkezte előtti napokban vagy hetekben már fellépnek gyanús tünetek. A betegek többségénél a szív hirtelen megállását megelőző négy hétben vagy az esemény előtti órában mellkasi fájdalom lép fel. Mások fulladnak, de olyan is akad, aki izzadást, ájulást vagy szívdobogásérzést tapasztal.

  A kutatók legfrissebb eredményeiket az Amerikai Kardiológiai Társaság idei éves konferenciáján mutatták be Dallasban.  A tanulmány vezetője, Dr. Semett Chuch, a Los angelesi Cedars-Sinai Egészségügyi Központ kardiológusa elmondta, hogy a hirtelen szívmegállásos esetek több mint harmada középkorú férfiaknál jelentkezik.  Dr. Gregg Fonarow, a Kaliforniai Egyetem kardiológusa kiemelte, hogy a hirtelen szívmegállás nem azonos a szívinfarktussal, amikor a koszorúsér elzáródása szívizom károsodást okoz, hanem akkor jelentkezik, amikor a szív elektromos vezetőrendszerének hibája következtében a szív hirtelen túl lassan, vagy túl gyorsan kezd el dobogni.  Az orvos csoport véleménye szerint az érintett korcsoport nincs kellően felvilágosítva a problémáról, és ezen változtatni kell.  Sokan vannak viszont olyanok, akik észlelnek tüneteket, de halogatják a kivizsgálást. Igaz, előfordul, hogy a korai jelek esetén még nem mindenkinél találnak az orvosok jól látható elváltozásokat.  Azt is elmondják, hogy azok a betegek, akik  viszont tudnak szívbetegségükről előfordul, hogy nem követik az orvosi az előírásokat.

  Azok, akiknek a családjában már előfordult szívbetegség, vagy maguk is szívbetegségben szenvednek, általában érdeklődéssel olvassák a betegtájékoztató kiadványokat. Amennyiben Ön még nem érintett, de szeretne többet tudni a témáról, bizalommal forduljon családorvosához és kardiológus szakemberhez a kérdéseivel!

  Szerkesztette: Dr. Hulló Daniella

  Forrás: http://www.webmd.com/heart/news/20131119/sudden-cardiac-arrest-may-have-early-warning-signs

Read previous post:
Táplálkozás – Immunerősítés téli időszakban

Délmagyarország: A téli időszakban kimerül szervezetünk, fáradékonyabbak vagyunk ez által fogékonyabbá válunk a betegségekre és a fertőzésekre is. Kis odafigyeléssel...

Close