Személyes motiváció miatt 20 éve kezdtem el foglalkozni az egészséges táplálkozással ezért később dietetikusi végzettséget szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Budapesten. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának a hallgatója vagyok és a kutatási területem az IBS és gyulladásos bélbetegségek étrendi vonatkozásai az alacsony FODMAP étrend tükrében.
Munkám során a magánrendelésen ellátott páciensek dietetikai szaktanácsadása mellett több projectben vettem részt mind dietetikus:
- Teszt szakmai szakértő voltam a “Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” projectben, ahol 2-es típusú cukorbetegséggel élő páciensek dietetikai szaktanácsadása, oktatása és az állapotuk utókövetése volt a feladatom.
- A „Menő Menzák az iskolákban” programon való szakmai részvétel 3 környező iskolában. A program célja az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek elsajátítása, az étkeztetésben résztvevők szemléletformálása, valamint a köznevelési intézmények étkeztetési körülményeinek javítása volt.
Szakterületeim:
- prevenciós és gyulladáscsökkentő táplálkozás – autoimmun megbetegedések táplálkozási támogatása (pl. Hashimoto pajzsmirigy alulműködés, Rheumatoid Arthritis, Szklerózis Multiplex, Lupus stb.)
- emésztőrendszeri megbetegedések (gyulladásos bélbetegségek és Irritábilis bélszindróma stb.)
- dietetikai tanácsadás
- ételintoleranciák / étel allergiák, hisztamin intolerancia, laktóz-, fruktóz intolerancia / felszívódási zavarok, reflux, candida, egyéb emésztőrendszert érintő bélflóra felborulás és étrendjük
- hormonális egyensúlytalanságok: PCOS, inzulinrezisztencia, endometriózis, pajzsmirigy egészsége, női hormonok pl. ösztrogén / progeszteron megfelelő értékei
- mellékvese egészsége és ezen folyamatok dietetikai vonatkozásai
- súlyrendezés (fogyás / hízás)
- gyermekvállalás
- továbbá alternatív táplálkozási irányzatok (vegán, vegetáriánius étrendek) dietetikai vonatkozásai