fbpx

GINOP-1.2.8-20-2020-00125

Figyelem! Ez a hír több, mint 4 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.
    • 2020-08-17
    GINOP-1.2.8-20-2020-00125
    Figyelem! Ez a hír több, mint 4 évvel ezelőtt került publikálásra, ezért lehetséges, hogy elavult információkat tartalmaz. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

    Kedvezményezett neve: Aranyklinika Kft.

    Projekt címe: Az Aranyklinika termelékenységének növelése és technológiai megújulása

    Támogatás összege: 23 499 936 Ft

    Összköltség: 33 571 338 Ft

    Biztosítéknyújtásra köteles: Igen

    A projekt megvalósításának kezdete: 2020.09.01.

    A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.04.20.

    Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00125

    Projekt tartalma:

    A projekt keretén belül megvalósítani kívánt tevékenységek új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására irányulnak. Projektünk célja a koronavírus Aranyklinikára nehezedő gazdasági hatásainak enyhítése a munkavállalói létszámának minél nagyobb arányú megtartásán, továbbá a támogatás révén megvalósuló fejlesztéseken (termelékenység növelése és technológiai megújulás) keresztül. A projekt keretén belül az alábbi eszközök beszerzését tervezzük:

    1. Orvostechnológai eszközök
      -Coagulator
      -Cystoscope flexibilis
      -Cystoscope merevcsöves
      -Holter EKG
      -Primaled lámpa
      -Rectoscope
      -Ultrahang
      -Uroflowmeter
      A fejlesztés segítségével hosszú távon tartható a szolgáltatás és egy esetleges újabb járvány esetén leállás nélkül tudjunk biztonságosan üzemelni tovább. A beszerzendő eszközökkel megoldható az egy váróban egy beteg elv alkalmazása és a teljes izoláció infekciókontrollal.
      A projekt során azon profilok fejlesztése történik meg, amelyek esetén a vírus miatt a várólista megnőtt és ezek a betegek háttérbe szorultak, ellátásuk nem annyira sürgős, ezért bizonytalan. Az orvostechnológiai eszközökön túlmenően beszerzésre kerülnek az alábbiak:
    2. Telefonközpont: a rendszerfejlesztés és optimalizálás fontos pillére a telefonközpont-fejlesztés. Kiemelten szükséges átkapcsolás funkció azért, hogy ne 4 készüléken osztozzon az összes dolgozó és ne kelljen egymásnak átadni fizikailag, ami tovább csökkenti a fertőzésveszélyt. Megnövekedett továbbá a terhelés a COVID miatt, rengeteg az érdeklődő.
    3. Laptop: a jelenlegi központi laptopot minden paraméterében kinőtte az IT: Rendszermemória sokszor megtelik, a fejlesztéshez használt virtuális gépek miatt. A háttértár folyamatosan megtelik. Külső tárolóról a programok nem futtathatók. Míg a linux operációs rendszer teljesen megfelel a mindennapokba, a szintén UNIX alapú OSX-re váltanánk legalább egy gépen, azért hogy a potenciális Apple alkalmazásfejlesztésre legyen lehetőségünk, valamint az orvostechnikai eszközöket, szoftvereket és az adminisztrációt minden fő platformon támogatni tudjunk.

     

    A projekt keretén belül tervezett tevékenységek megvalósítását az ágazat technológiai fejlődése indokolja, a COVID-19 által kialakult helyzet pedig sürgetővé teszi. Minden beszerezni kívánt eszköz az adott orvosi szakterület vezető technológiái közé tartozik, melyek beszerzésével az Aranyklinika technológiai versenyképessége szignifikánsan nő. Az eszközök kezelését a kollégák gyorsan és magas színvonalon sajátítják el.
    A projekt hozzájárul a munkavállalók létszámának minél nagyobb arányú megtartásához: a folyamatok és ezáltal a szervezet optimalizáláson, fejlesztésen esik át, így biztosítva a hosszútávú stabil működést, ezáltal a dolgozói létszám megtartását, sőt növelését. A jelenleg is magas szinten végzett járóbeteg orvoslás minőségének további emeléséhez nagyban hozzájárulnak a projekt keretében végrehajtott beszerzések. Az új vizsgálatok elvégzése nagyobb személyzeti létszámot igényel, valamint lehetővé teszik nagyobb betegszám ellátását, mely a recepciósok létszámának növelését igényli.
    A fejlesztések megvalósulását követően az egységnyi ráfordításra jutó eredmény növekedni fog, így nő az Aranyklinika termelékenysége. Mindez négyféleképpen történik meg: i) folyamat- és szervezésoptimalizálás: a bejelentkezés és információnyújtás gördülékenysége jelentősen nő ii) orvostechnológiai eszközök bevonzó hatása: az új eszközök új pácienseket vonzanak be iii) egységnyi idő alatt elvégzett vizsgálatok száma: az új eszközök segítségével több vizsgálat is elvégezhető iv) folyamatos működés biztosítása: egy esetleges újabb veszélyhelyzet esetén megvalósítható az izolált betegellátás infekciókontrollal.
    Az Aranyklinika Kft technológiai megújulása is megtörténik,hiszen a beszerzett eszközök mindegyike kategóriájának jelenleg elérhető legmagasabb szintjét képezi és olyan jelenleg alkalmazott megoldások helyére lép,amelyek kevésbé korszerűek vagy akár korszerűtlenek.

Read previous post:
Új kardiológus az Aranyklinikán!

Az Aranyklinika kardiológiai csapata újabb kiváló szakorvossal bővült! Dr. Kis Orsolya kardológus előre egyeztetett időpontban várja leendő pácienseit.

Close