fbpx
 • Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

Asztmás betegek – mennyire számítanak veszélyeztetettnek a koronavírus járványban?

  • 2020-04-29
  Asztmás betegek – mennyire számítanak veszélyeztetettnek a koronavírus járványban?

  Többször hallhattuk az elmúlt napok során, hogy a koronavírus fertőzés elsősorban az idősek és az egyéb alapbetegségben szenvedők számára jelent különösen nagy veszélyt. Így hozzám is számos kérdés érkezett asztmás betegeimtől, hogy Ők ugyan nem idősek, de asztmájuk miatt mennyire lehetnek extra veszélyben?

  Pontos választ nehéz erre adni, hiszen a vírusról, a járványról rengeteget hallunk, de azért még keveset tudunk, egy dolog miatt azonban meg tudtam nyugtatni Őket: Néhány héttel ezelőtt megjelentek az első vizsgálatok a koronavírus által okozott betegségek (nemzetközi irodalomban COVID-19 rövidítésként szerepel) különböző jellemzőiről. Kínai szerzők, Zhang és munkatársai közleményükben, 140 COVID-19 miatt kórházba került beteg adatait vizsgálták meg. Nők és férfiak aránya lényegében azonos (49,3% vs. 50,7%), az átlagos életkor 57 év volt. Leggyakoribb alapbetegség a magas vérnyomás a hipertónia (30%) és a cukorbetegség, a diabétesz (12,1%), a leggyakoribb klinikai tünet a láz (91,7%), a köhögés (75%), a fáradékonyság, a levertség (75%) volt. Allergiás betegség, asztma az előzményekben veszélyeztető körülményként nem szerepelt. Allergiás asztmára általában egy bizonyos sejttípus, az eozinofil sejtek emelkedése jellemző. COVID-19-ben pont ellenkezőleg, a leggyakoribb laboratóriumi eltérés az alacsony eozinofil szám volt emelkedett gyulladásos paraméterek mellett.

Szakrendelések mellett elérhető vérvétel, vírus szűrés, telefonos és online konzultáció!

A Pácienseink maximális biztonságát szem előtt tartva, járóbeteg szakrendeléseink fokozatosan növekvő kapacitás mellett elérhetők! Előzetes időpontfoglalás minden esetben szükséges! Bővebben →

Elérhetővé tettük a telefonos és online konzultációt, melyet járványügyi kockázat nélkül igénybe tud venni.

A vérvétel lehetősége továbbra is adott, mely során maximális körültekintéssel járunk el, intézményünk rendszeres fertőtlenítése mellett a kontaktusok számát is minimalizáljuk.

Elérhető koronavírus szűrés (gyorsteszt, ELISA, PCR), mely segítségével megtudhatja jelen van-e szervezetében a vírus elleni antitest.

Telefonos konzultáció Online konzultáció Koronavírus szűrés
Read previous post:
Várakozás nélküli vérvétel, bizonyos járóbeteg szakrendelések mellett!

Az Ön maximális biztonsága mellett a laborvizsgálatok teljes palettája továbbra is elérhető, bizonyos járóbeteg szakrendelések mellett! Érdeklődjön elérhetőségeink egyikén!

Close