fbpx
 • Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

Koronavírus gyorsteszt szakorvosi konzultációval

  • 2020-04-04
  Koronavírus gyorsteszt szakorvosi konzultációval

  Klinikánkon elérhető koronavírus gyorsteszt. A teszt segítségével megtudhatja jelen van-e szervezetében a Covid-19 vírus (SARS-CoV-2) elleni antitest, melyből első sorban arra lehet következtetni, hogy átesett-e már a Covid-19 fertőzésen. Továbbá nálunk elvégeztetett teszt esetén Ön szakorvosunkkal telefonon konzultálhat a teszt eredményéről további plusz költség nélkül.

  A tesztvizsgálat elvégzéséhez előzetes telefonos bejelentkezés szükséges!

  A mintavétel biztonságosan történik:

  Klinikánkon kialakítottunk egy utcai bejárattal rendelkező mintavételi helyiséget, ahol egyszerre egy Páciens tartózkodhat. A Páciens és vizsgálatot végző személyzet között plexi fal biztosítja az izolálást, ráadásul ők két külön légterű helyiségben helyezkednek el. A plexin kijelölt nyíláson keresztül, az infekciókontroll szabályait maximálisan betartva, a bőrfelszín fertőtlenítését követően történik a vérvétel. Páciensünk ezt követően otthonába távozhat, a vizsgálati eredményről 6 órán belül e-mailben kap értesítést. Az e-mailben foglaltak az eredmény értelmezését is segítik.

  Hogyan konzultálhatok a teszteredményemről szakorvossal?

  Azon Pácienseink számára, akik a tesztet klinikánkon végeztették, biztosítjuk ingyenes telefonos szakorvosi konzultáció lehetőségét 2 munkanapon belül. Az e-mailben kiküldött teszteredmény mellé rövid írott tájékoztatót is mellékelünk, amennyiben ezek mellett további kérdése van, úgy válasz e-mailben jelezze igényét a telefonos szakorvosi konzultációra, és szakorvosunk 2 munkanapon belül visszahívja.

  Kinek és mikor van értelme megcsináltatni a tesztet?

  A teszt első sorban az átvészeltség kimutatására szolgál! A teszt elvégzésének legoptimálisabb időpontja a fertőzés vagy feltételezett fertőzés lezajlását követő 14-16 nap. Ebben és ezt az időszakot követően van jelen a vérben a jelenlegi érzékeny teszttel kimutatható mennyiségű ellenanyag. Meg kell jegyeznünk, jelen pillanatban még nem egyértelműen tisztázott, hogy a fertőzésen átesettek esetében kimutatott ellenanyag jelent-e védelmet egy későbbi COVID-19 fertőzéssel szemben. Ebben az irányban tudományos kutatások folynak.

  Kinek nem javasolt a teszt elvégzése?

  Nem áll módunkban és nem is javasolt elvégezni azon Páciensek esetében ezt a tesztet, akiknek az aktív COVID-19 betegség gyanúja áll fenn, azaz felső légúti infekciója zajlik (lázas vagy köhög vagy fullad), illetve akik az “eljárás rend” szerinti COVID gyanús csoportba tartoznak. Ezekben az esetekben -a hatósági előírásokkal összhangban- továbbra is a háziorvos telefonos értesítése szükséges! Aktív fertőzés esetén ugyanis a orr-, és garattörletből a vírus örökítő anyagának kimutatása szükséges.

  Hogyan működik a kimutatás?

  A módszer nem magát a vírust mutatja ki a vérből, hanem a vírusfertőzésre adott immunválaszt. A Covid-19 fertőzésre a szervezet ellenanyag termeléssel válaszol, és a teszt ennek az ellenanyagnak (IgG vagy IgM antitestnek) a jelenlétét igazolja.

  A mintavétel menete:

  • Előzetes telefonos bejelentkezést követően, kérjük pontosan a megadott időpontra érkezzen kérjük, amennyiben lehetséges arcmaszkban érkezzen.
  • A koronavírus gyorstesztre érkező betegeinket a biztonságos ellátás érdekében megkérjük, NE használják a klinika főbejáratát!
  • A mintavételi helyiségbe közvetlenül az utcafrontról tudnak belépni (a kihelyezett kijelzőtől jobbra levő ajtó).
  • Az adatok felvételét követően kerül sor a mintavételre, melynek eredményét e-mailben küldjük ki.
  • A válasz e-mailben van lehetősége jelezni a szakorvosi konzultációra igényét.
  • Koronavírus gyorsteszt

   További részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken!