fbpx
 • Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

A méhnyakrák védőoltással és szűréssel megelőzhető!

  • 2019-11-07
  A méhnyakrák védőoltással és szűréssel megelőzhető!

  Mi a HPV?

  A HPV, a humán papillomavírus rövidítése, mely vírus az egyik leggyakrabban előforduló szexuális úton terjedő betegség kórokozója. A vírus tehető felelőssé a méhnyakrák kialakulásáért, ha a szervezetben nincs jelen a vírus, akkor a méhnyakrák kialakulására minimális az esély.

  A HPV-fertőzés a legelterjedtebb nemi úton átvihető megbetegedés: élete során az emberek 50-80 százaléka átesik valamilyen típusú HPV-fertőzésen!!!
  FONTOS: nem a testnedvek cseréjével fertőz, hanem bőrkontaktus útján, azaz hámsejtek átadásával, ezért az óvszer nem biztosít teljes körű védelmet, csupán az esetek 60-70 százalék ellen véd.
  Az ún. „high risk”, vagyis magas rizikócsoportba tartozó onkogén (rákkeltő) HPV-típusokkal történő fertőződés esetében minden 10 ember közül legalább egynél hosszú éveken keresztül észrevétlenül fennmarad a HPV-fertőzés (egyszerre több különböző HPV típusával is!) a szervezetben – ez pedig kiemelkedő kockázatot jelent a méhnyakrák kialakulása szempontjából. A HPV előfordulási gyakorisága nőkben szorosan összefügg az életkorral – a 20-25 éves korosztályban 20-25% – és a szexuális partnerek számával. A fertőzés elsősorban szexuális úton terjed. A férfiak általában tünetmentes hordozók, a fertőzöttség fiatalok között 5,8-31%.

  A méhnyakrák védőoltással és szűréssel megelőzhető!!!

Szakrendelések mellett elérhető vérvétel, vírus szűrés, telefonos és online konzultáció!

A Pácienseink maximális biztonságát szem előtt tartva, járóbeteg szakrendeléseink fokozatosan növekvő kapacitás mellett elérhetők! Előzetes időpontfoglalás minden esetben szükséges! Bővebben →

Elérhetővé tettük a telefonos és online konzultációt, melyet járványügyi kockázat nélkül igénybe tud venni.

A vérvétel lehetősége továbbra is adott, mely során maximális körültekintéssel járunk el, intézményünk rendszeres fertőtlenítése mellett a kontaktusok számát is minimalizáljuk.

Elérhető koronavírus szűrés (gyorsteszt, ELISA, PCR), mely segítségével megtudhatja jelen van-e szervezetében a vírus elleni antitest.

Telefonos konzultáció Online konzultáció Koronavírus szűrés