fbpx
 • Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

Tej, tejtermék fogyasztás után panaszai jelentkeznek?

  • 2015-11-02
  Tej, tejtermék fogyasztás után panaszai jelentkeznek?

  Lehet, hogy laktózérzékeny! Jelentkezzen be laktóz kilégzési tesztre az Aranyklinikán! Az első 10 jelentkező 12 000 HUF helyett 8000 HUF-ért vehet részt a vizsgálaton. Az akció november 2-6 között bejelentkezett vizsgálatokra érvényes.

  A kórképre jellemző tünetek: hasmenés, puffadás, hányás, hasfájás, illetve a nem bélrendszert érintő panaszok közül a fejfájás, émelygés, rossz közérzet, koncentráló képesség csökkenése, teljesítmény romlás.

  A laktóz intolerancia több formája ismeretes. A veleszületett (kongenitális) alaktázia az enzim teljes hiányát jelenti, és már az első néhány csepp anyatej súlyos tüneteket provokál. Ez a típus rendkívül ritkán előforduló, genetikailag meghatározott betegség, a legtöbb beteg a Finn populációban található.

  Az ún. felnőtt (adult) típusú laktóz intolerancia esetében a élet folyamán valamikor az enzim aktivitása a kritikus szint alá csökken, és tünetek jelentkeznek. A panaszok leghamarabb 3,5 éves korban alakulnak ki. Tekintettel az enzim vékonybélnyálkahártyában elfoglalt helyére nem meglepő, hogy minden olyan kórállapot, amely károsítja bolyhokat az enzim elvesztéséhez, és így másodlagosan kialakuló laktóz intoleranciához vezet. Az alapbetegség és a nyálkahártya gyógyulását követően ez rendeződik, az intolerancia elmúlik.

  • Laktóz intolerancia vizsgálat (H2 kilégzési teszt)

   Megszületésünk után táplálékunk az anyatej. Habár a törzsfejlődés során az ember fejlett civilizációt hozott létre, genetikai hagyatékunkat, emlős állat mivoltunkat nem feledhetjük. A tejcukor lebontására alkalmas laktáz enzim szintje az életkor haladtával egyre csökken. Tejcukor érzékenység megállapítása H2 kilégzési teszttel is lehetséges.

Szakrendelések mellett elérhető vérvétel, vírus szűrés, telefonos és online konzultáció!

A Pácienseink maximális biztonságát szem előtt tartva, járóbeteg szakrendeléseink fokozatosan növekvő kapacitás mellett elérhetők! Előzetes időpontfoglalás minden esetben szükséges! Bővebben →

Elérhetővé tettük a telefonos és online konzultációt, melyet járványügyi kockázat nélkül igénybe tud venni.

A vérvétel lehetősége továbbra is adott, mely során maximális körültekintéssel járunk el, intézményünk rendszeres fertőtlenítése mellett a kontaktusok számát is minimalizáljuk.

Elérhető koronavírus szűrés (gyorsteszt, ELISA, PCR), mely segítségével megtudhatja jelen van-e szervezetében a vírus elleni antitest.

Telefonos konzultáció Online konzultáció Koronavírus szűrés
Read previous post:
Őrizze meg egészségét! Szűrővizsgálati csomagok az Aranyklinikán!

Az egészségi állapot felmérést, és a betegségek korai felismerését szolgáló szűrővizsgálatokat évente egyszer érdemes igénybevenni. Célunk, hogy a hozzánk forduló...

Close