fbpx
 • Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

BRCA1, BRCA2 szűrés az Aranyklinikán!

  • 2015-10-17
  BRCA1, BRCA2 szűrés az Aranyklinikán!

  Örökletes emlő- és petefészekrák (HBOC) szindróma szűrése vérből. Mind a BRCA1 és BRCA2 tumor szupresszor gének. A fiatalkori megbetegedés, petefészekrák vagy férfi emlőrák jelenléte, illetve kettős primer daganat vagy kétoldali daganat egy személyben növelik a BRCA ­mutáció jelenlétének valószínűségét.

  Az örökletes emlő­petefészekrák kialakulásában a BRCA1 és BRCA2 gének játszanak szerepet, melyek felfedezését az orvostudomány egyik legjelentősebb eredményének tartják.

  Kiknek érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?
  • Két vagy több elsőfokú rokon emlőrákkal (átlagéletkor < 50 év) vagy petefészekrákkal (bármely életkorban)
  • Három vagy több közeli rokon emlő­ és/vagy petefészekrákja két generációban (legalább egy daganat 50 év alatt)
  • Férfi emlőrák (bármely életkorban)
  • A családban kimutatott BRCA­mutáció

   

  Ha a fenti pontok közül valamely illik Önre, hívja az Aranyklinikát és jelentkezzen be!

  • BRCA1, BRCA2 szűrés vérből

   Örökletes emlő- és petefészekrák (HBOC) szindróma szűrése vérből. Mind a BRCA1 és BRCA2 tumor szupresszor gének. A daganat kialakulásához mindkét allél mutációja szükséges.

Klinikánkon elérhető telefonos konzultáció
és koronavírus gyorsteszt!

Valljuk, hogy minden körülmények között legfontosabb a Pácienseink és Munkatársaink egészsége. Ez a hatósági javaslatokkal összhangban a járóbeteg szakellátás korlátozását kívánja meg. Önök ebben az időszakban sem maradnak szakorvosi tanácsok nélkül. Hisszük, hogy telefonos konzultációval tudjuk Mindannyiunk érdekeit a leginkább szolgálni.

A vérvétel lehetősége továbbra is adott. Ennek során maximális körültekintéssel járunk el, intézményünk rendszeres fertőtlenítése mellett a kontaktusok számát is minimalizáljuk.

Klinikánkon elérhető koronavírus gyorsteszt. A teszt segítségével megtudhatja jelen van-e szervezetében a Covid-19 vírus (SARS-CoV-2) elleni antitest, melyből első sorban arra lehet következtetni, hogy átesett-e már a Covid-19 fertőzésen.

Telefonközpontunk továbbra is a szokott időben várja hívását.

Telefonos konzultáció   Koronavírus gyorsteszt
Read previous post:
Tudja Ön mi az a HELLP szindróma?

A HELLP szindróma egy trombózis hajlam, mely veszélyeztetheti a kismama és a baba életét is. Ezért nagyon fontos, hogy még...

Close