fbpx
 • Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

Anyajegyszűrés és eltávolítás az Aranyklinikán!

  • 2015-10-06
  Anyajegyszűrés és eltávolítás az Aranyklinikán!

  Korszerű dermatoszkopos vizsgálat a gyanús elváltozások kiszűrésére! Mindent egy helyen végzünk, a diagnózistól a szövettanig. Bőrgyógyász szakorvos fotodokumentációt készít, mely digitális tárolásra kerül   a későbbi összeghasonlító vizsgálatokhoz.

  A festékes anyajegyek az utóbbi években lényegesen nagyobb gyakorisággal fordulnak elő. 4 év alatt 50 %-al nőtt az előfordulásuk. A rendszeres önvizsgálat nem helyettesíti a szigorú szakmai protokoll szerint előírt anyajegy szűrést.

  Hormonális hatásokra vagy napfény hatására, az addig jóindulatú anyajegyek rosszindulatúvá válhatnak. Ha az anyajegy mérete, színe megváltozik tanácsos szakembernek azonnal megmutatni. Ha az elváltozás vérzik, viszket, színe vagy alakja változik, azonnal orvoshoz kell fordulni. Nagyobb kockázatot jelent a rosszindulatú elfajulásra a családi halmozódás. Azoknak, akiknél  az előzményben már előfordult melanoma, a rendszeres szűrés elengedhetetlen.

  • Anyajegy szűrés és anyajegylevétel

   A melanóma a bőr pigmenttermelő sejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganat. Kialakulhat már meglévő anyajegyből különösen akkor, ha az állandó károsító ingernek van kitéve (erős UV sugárzás, mechanikai ártalom), de megjelenhet anyajegymentes bőrfelületen is. Magyarországon az előfordulása növekszik. A melanómával diagnosztizáltak átlagéletkora 40-45 év.

Klinikánkon elérhető a telefonos konzultáció!

Valljuk, hogy minden körülmények között legfontosabb a Pácienseink és Munkatársaink egészsége. Jelen helyzetben – a hatósági javaslatokkal összhangban – ez a járóbeteg szakellátás szigorú korlátozását kívánja meg. Természetesen Önök ebben az időszakban sem maradnak szakorvosi tanácsok nélkül. Hisszük, hogy a mostani körülmények között, felelősen, a telefonos konzultációval tudjuk Mindannyiunk érdekeit a leginkább szolgálni.

A vérvétel lehetősége továbbra is adott. Ennek során maximális körültekintéssel járunk el, intézményünk rendszeres fertőtlenítése mellett a kontaktusok számát is minimalizáljuk.

Telefonközpontunk továbbra is a szokott időben várja hívását.

Együtt, felelősséggel egymásért!
Aranyklinika Vezetőség

Telefonos konzultációról bővebben
Read previous post:
Keresse az Aranyklinika standját a XII. Szegedi Gluténmentes Napon!

Az Aranyklinika csapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is részt vesz a hagyományossá vált Gluténmentes Családi Napon, 2015.10.10-én szombaton 10:00-tól...

Close