fbpx
 • Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

ÚJDONSÁG: A város első PCO központja nyit az Aranyklinikán!

  • 2014-11-08

  A gyermek utáni vágy szinte minden fiatal házaspár jellemzője és a természetes gyermekvállalást lehetetlenné tevő női meddőség számos családban jelent igazi tragédiát. A női meddőség leggyakoribb oka a policisztás petefészek szindróma (PCOS). A név azt jelzi, hogy a petefészekben peteérésre nem alkalmas tüszők folyadékkal telt tömlőket képeznek.  A probléma kiemelt jelentőségét jelzi, hogy a nők mintegy 7-10 százaléka szenved a kórképtől. Okát pontosan nem ismerjük, de öröklött genetikai hajlam mellett környezeti faktorok, helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód is szerepet játszanak kialakulásában.

  Mikor gondoljunk rá? Az alábbi tünetek közül kettő vagy több jelentkezése esetén föltétlen szakemberekhez kell fordulni:

  • Szabálytalan vagy kimaradó menstruációs ciklusok, időnként erőteljesebb vérzések.

  • Meddőség. A tüszőrepedés hiánya miatt a rendszeres szexuális élet ellenére elmarad a megtermékenyülés. Ha egy éven túl sem következik be a várt terhesség, érdemes szakemberhez fordulni.

  • Fokozott szőrnövekedés. Az arcon vagy a testen, végtagokon a korábbinál erősebb, sötétebb szőrszálak megjelenése.

  • A haj elvékonyodása, ritkulása.

  • Túlsúly, elhízás. Hirtelen súlygyarapodás különösen a csípőtájon.

  • Bőr problémák. Zsíros, pattanásos bőr, de előfordulhat a bőr barnás elszíneződése a hajlatokban és a nyakon.

  A fel nem ismert, kezeletlen PCOS hosszútávon számos súlyos nőgyógyászati és belgyógyászati  szövődmény kockázatával jár. Ugyanakkor a diagnózis megerősítéséhez illetve a megfelelő kezeléshez számos szakember, endokrinológus, genetikus, nőgyógyász,  bőrgyógyász, belgyógyász, dietetikus összehangolt tevékenysége szükséges, megfelelő laboratóriumi háttérrel. Mivel az Aranyklinikán valamennyi szakterület igen kiváló, elismert szakemberei dolgoznak, nagy öröm számunkra, hogy az első PCO központot az Aranyklinikán alakítják ki. A szakemberek segítségével nemcsak a megfelelő diagnózis állítható föl, de megfelelő kezeléssel a fenyegető szövődmények rémétől is megszabadulhat a beteg, és sikeres kezelés esetén a gyermekvállalás csodájában is része lehet az érintett családoknak. Ezért ne habozzon, és a felsorolt tünetek közül akár kettő jelenléte esetén jelentkezzen be a PCO központunkba, hogy minél hamarabb segíthessünk!

Szakrendelések mellett elérhető vérvétel, vírus szűrés, telefonos és online konzultáció!

A Pácienseink maximális biztonságát szem előtt tartva, járóbeteg szakrendeléseink fokozatosan növekvő kapacitás mellett elérhetők! Előzetes időpontfoglalás minden esetben szükséges! Bővebben →

Elérhetővé tettük a telefonos és online konzultációt, melyet járványügyi kockázat nélkül igénybe tud venni.

A vérvétel lehetősége továbbra is adott, mely során maximális körültekintéssel járunk el, intézményünk rendszeres fertőtlenítése mellett a kontaktusok számát is minimalizáljuk.

Elérhető koronavírus szűrés (gyorsteszt, ELISA, PCR), mely segítségével megtudhatja jelen van-e szervezetében a vírus elleni antitest.

Telefonos konzultáció Online konzultáció Koronavírus szűrés
Read previous post:
Allergiateszt akció!!

Szeptemberi akció: az első 20 telefonon bejelentkezett és előjegyzett érdeklődőnek a bőrteszt ( Prick teszt ) árából 50% kedvezményt nyújtunk!...

Close