• Bejelentkezés: H-P 8-16

 • Telefon: +36 20 573 5434

 • Telefon: +36 30 561 1098

Szeretteink egészsége legalább olyan fontos, mint saját magunké. Az egészségmegőrzés egyre nagyobb szerepet kap életünkben, és mindannyian sokat tehetünk azért, hogy akár gyermekként, akár szülőként, akár nagyszülőként boldog, teljes, egészséges, kiegyensúlyozott életet élhessünk. Ha törődünk egészségünkkel és odafigyelünk magunkra, ha törődünk családtagjaink egészségével és odafigyelünk rájuk, számos betegség kialakulását előzhetjük meg. Fontos ez főként az olyan családokban, amelyekben halmozottan fordulnak elő a felmenő generációknál krónikus betegségek.

Éppen ezért állította össze a szegedi Aranyklinika Egészségmegőrzés a családban című ingyenes előadássorozatát, amelyben minden korosztály számára kínálunk információkat egyes betegségek kialakulásával, szűrésével, megelőzési lehetőségeivel kapcsolatosan.

Előadóink nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik szakterületükön a legjobbak között vannak, és nap mint nap sokat tesznek pácienseik egészségéért.

2014 tavasz

A szegedi Aranyklinika Egészségmegőrzés a családban című, tavaszi, ingyenes előadássorozatának programja a következő:

 • dr. Kovács Kornélia belgyógyász, endokrinológus, diabetológus szakorvos

  2014. március 26. szerda, 18 óra

  Témák: Endokrinológiai különös tekintettel a pajzsmirígyre. Szűrési lehetőségek (labor, ultrahang, genetika, biopszia, citológia). A hiper és hipotireozis tünetei – mikor gondoljunk rá? A petefészekműködés zavarai, női terméketlenség, menstruációs zavarok. A mellékveseműködés zavarai: magasvérnyomás, elhízás. A terhesség alatt kialakuló cukorbetegség.

 • Dr. Csenki Marianna klinikai genetikus szakorvos

  2014. április 9. szerda, 18 óra

  Témák: Kismamák genetikai szűrési lehetőségei különös tekintettel a Down korra. Hogy várjuk a kisbabát, mit lehet megtudni a szülők gén vizsgálata alapján az utódot fenyegető betegségekről? A a leggyakoribb öröklődő betegségek genetikai szűrése. Amit az öröklődő petefészekrák és az emlőrák szűréséről tudni kell . Habituális vetélés genetikai vonatkozásai. A családban halmozottan előforduló daganatos betegségek esetén milyen női és férfi tumormarkereket érdemes vizsgálni? A családon belül fiatalkorban jelentkező magasvérnyomás , trombózis hajlam esetén milyen genetikai vizsgálat javasolt? A fogámzásgátló tabletta szedése előtt milyen genetikai vizsgálat elvégzése javasolt?

 • Dr. Szűcs Dániel klinikai csecsemő és gyermekgyógyász, gyermek gasztroenterológus szakorvos.

  2014. április 23. szerda, 18 óra

  Témák: a gyermekkori hasfájás. Tej, tojás allergia mellet milyen ételallergiára gondoljunk még? Az ételallergia és az ételintolerancia közötti különbség. A laktóz intolerancia tünetei, kivizsgálása. A gluténérzékenység és kivizsgálása

 • prof. dr. Novák Zoltán csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, gyermektüdőgyógyász szakorvos

  2014. május 7. szerda, 18 óra

  Témák: Allergiás és asztmás betegségek Az allergia ,asztma kivizsgálása. Megelőzhető-e a betegség? Gyógyítható-e?

 • Dr. Pásztor Gyula radiológus szakorvos és Dr. Vizi András gyermeksebész szakorvos, gyermek-traumatológus

  2014. május 21. szerda 18 óra

  Témák: A gyermek nem kisméretű felnőtt –a gyermekultrahang jelentősége. Szűrési lehetőségek újszülöttkortól . A hasfájós gyerek ultrahang vizsgálata- A gyermeksebész szűrési lehetőségei különös tekintettel a tartási rendellenességekre. Amit az újszülöttkori csípőszűrésről tudni kell

2014 ősz

A szegedi Aranyklinika Egészségmegőrzés a családban című, őszi, ingyenes előadássorozatának programja a következő:

 • dr. Fige Anita csecsemő- és gyermekgyógyász, hematológus szakorvos immunológai profillal

  2014. október 29. szerda, 18 óra

  Téma: hematológia, vérszegénység, vérlemezkehiány, fehérvérsejt hiány.

 • dr. Ladóczky Hulló Daniella klinikai reumatológus szakorvos immunológai profillal

  2014. november 12. szerda, 18 óra

  Téma: gerincbántalmak, derékfájás, reumatológia, gyógytorna, artritisz, izületi gyulladás, gyulladáscsökkentők

 • dr. Valicsek Erzsébet egyetemi tanársegéd, onkológus

  2014. november 26. szerda, 18 óra

  Téma: rákos megbetegedések tünetei, milyen szűrővizsgálatokon tanácsos részt venni, és milyen terápiás módszerek alkalmazhatók az egyes megbetegedéseknél.

 • dr. Várkonyi Ágnes professzor, csecsemő-és gyermekgyógyász, gasztroenterológus, gyermek gasztroenterológus szakorvos.

  2014. december 10. szerda, 18 óra

  Téma: gyermekkorban előforduló emésztőszervi megbetegedések: lisztérzékenység, a gyulladásos bélbetegség és a táplálék allergia.